Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πιέζει για νέες «κατεπείγουσες» ανατροπές

Ζητάει επιπλέον φιλομονοπωλιακά μέτρα χωρίς καθυστέρηση και σηκώνει δημαγωγικά τους αντιμνημονιακούς τόνους

Η ΝΔ συνδράμει με όλα τα μέσα την επίθεση της κυβέρνησης και των συμμάχων της στο λαό. Η ήττα της στρατηγικής, που συνυπηρετεί με το ΠΑΣΟΚ, είναι όρος αναγκαίος για τη λαϊκή ευημερία
Η ΝΔ συνδράμει με όλα τα μέσα την επίθεση της κυβέρνησης και των συμμάχων της στο λαό. Η ήττα της στρατηγικής, που συνυπηρετεί με το ΠΑΣΟΚ, είναι όρος αναγκαίος για τη λαϊκή ευημερία
Πολύτιμος σύμμαχος της κυβέρνησης και της τρόικας στην ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών που σαρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα και υποτιμούν την εργατική δύναμη, αποδεικνύεται καθημερινά η ηγεσία της ΝΔ, η οποία επιχειρεί ταυτόχρονα να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων με δημαγωγικές «αντιπολιτευτικές» και «αντιμνημονιακές» κορόνες.

Μετά την επί της ουσίας υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου - τερατουργήματος, η ηγεσία της ΝΔ διακηρύσσει την αποφασιστικότητά της να βάλει πλάτες και στα επόμενα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές, εντός και εκτός του μνημονίου.

Τα στελέχη της ΝΔ δηλώνουν ότι το κόμμα τους θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων, το νέο αναπτυξιακό νόμο, το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, κ.ά. Μάλιστα, καθημερινά προπαγανδίζουν υπέρ της επιτάχυνσης και του «μονόδρομου» των διαρθρωτικών αλλαγών, στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

«Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων υπήρξε και προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος, προτρέποντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να φέρει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νέο επενδυτικό νόμο, που στην κυριολεξία τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο. Γενικότερα, η ηγεσία της ΝΔ τοποθετείται ανοικτά υπέρ της στήριξης των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, υπενθυμίζοντας διαρκώς ότι έχει ψηφίσει όλα σχεδόν τα νομοσχέδια που τις κάνουν πράξη.

Από την άλλη, είναι χαρακτηριστικό ότι όσο περισσότερο η ηγεσία της ΝΔ βάζει πιο γερές πλάτες για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, τόσο πιο πολύ σηκώνει τους ανέξοδους αντιπολιτευτικούς τόνους και τη ρητορική κατά του μνημονίου, επιδιώκοντας να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής, είναι η στάση απέναντι στον προϋπολογισμό, που τυπικά θα τον καταψηφίσει, αλλά επί της ουσίας στηρίζει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνει.

Η κριτική της εξαντλείται στο ότι «στερείται αναπτυξιακής διάστασης» και «οδηγεί στο πουθενά» (!), ενώ γενικότερα επικρίνουν την κυβέρνηση για «αναποτελεσματικότητα» και «καθυστέρηση» στη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Λόγω της έμπρακτης σύμπλευσης στα προωθούμενα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα, η ηγεσία της ΝΔ συμμετέχει στην υποδαύλιση της εκλογολογίας, αποσκοπώντας στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της. Επικαλούμενη την κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αναπαράγει δημόσια την εκτίμηση - πρόβλεψη ότι είναι πιθανή η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μετά τις 4 Απρίλη που λήγει η περίοδος που ισχύει η λίστα.

«Δεν αποκλείεται λοιπόν να οδηγηθούμε σε εκλογές και αυτές μπορεί να είναι η απόδραση της κυβέρνησης από τις ευθύνες», αποφάνθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος, συμμετέχοντας ενεργά στο παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και των ψεύτικων εκβιαστικών διλημμάτων. Την ίδια στιγμή βέβαια τα στελέχη της ΝΔ διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι εκ μέρους της ΝΔ δεν υπάρχει αίτημα για πρόωρες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ