Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Πήραν και τα ρέστα τους οι πολυεθνικές

Εξολοκλήρου φαίνεται πως ικανοποιήθηκαν από την κυβέρνηση και οι τελευταίες - προς το παρόν - εκβιαστικές απαιτήσεις των πολυεθνικών και μέχρι την Παρασκευή 22 του Οκτώβρη θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του 75,1% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τη μια πολυεθνική στην άλλη. Ταυτόχρονα, θα ενεργοποιηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της παραλαβής του προβληματικού υποβρυχίου «Παπανικολής», που επί 5 χρόνια είναι δεμένο στον ντόκο των ναυπηγείων του Κιέλου της Γερμανίας.

Το στοιχείο που προστέθηκε μετά τον τελευταίο κύκλο των εκβιασμών είναι ότι η μεταβίβαση από τη γερμανική «Thyssen Krupp» δε θα γίνει στην αραβική εταιρεία «Abu Dhabi Mar», αλλά στη διασυνδεδεμένη με τη δεύτερη εταιρεία «Privinvest», η οποία κατέχει το 30% του αραβικού ομίλου.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για τους κινδύνους που προκύπτουν αναφορικά με το μέλλον του Ναυπηγείου και τις θέσεις εργασίας από την ολοκληρωτική παράδοση της παραγωγής και των υποδομών στις πολυεθνικές, οι οποίες θα επιδιώξουν το μέγιστο κέρδος από τις μπίζνες με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Ηδη, το ελληνικό δημόσιο έχει καταβάλει μέσα στη δεκαετία άνω των 2 δισ. ευρώ, το 85% του συνολικού τιμήματος των παραγγελιών του, για την κατασκευή 4 υποβρυχίων Τ-214 και ανακατασκευή ενός υποβρυχίου Τ-209, και μέχρι στιγμής δεν έχει παραλάβει απολύτως τίποτα. Τώρα, η ελληνική κυβέρνηση αφού παραδίδει στις πολυεθνικές ένα στρατηγικό τομέα της παραγωγής, τους δίνει και πανωπροίκι, με την παραγγελία δύο ακόμα υποβρυχίων, ανεβάζοντας το συνολικό τίμημα στα 3,6 δισ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ