Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Να μπει φρένο στον αντιλαϊκό «Καλλικράτη»

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στα Πετράλωνα

Από τη συζήτηση στο 73ο δημοτικό σχολείο Πετραλώνων
Από τη συζήτηση στο 73ο δημοτικό σχολείο Πετραλώνων
Tο 73ο Δημοτικό Σχολείο στα Πετράλωνα επισκέφτηκε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Αγκαβανάκη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, και τις υποψήφιες δημοτικές συμβούλους Ιωάννα Μπουλούγαρη και Μαρία Στουραΐτη.

Συζητώντας με γονείς, τον διευθυντή και δασκάλους ενημερώθηκε για το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου. Αλλη μια πονεμένη ιστορία παραχώρησης δημόσιας γης σε ιδιώτες. Συγκεκριμένα, το 1952 από το υπουργείο Γεωργίας σε παραθρησκευτική οργάνωση, την «Πανελλήνια Ενωση Γονέων - Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ), κοντά στον περιφερειακό του Φιλοπάππου για αναδάσωση και κατόπιν πότισμα. Το 1957 οι ιδιώτες οικοδόμησαν δυο κτίρια για κατηχητικά και εκδηλώσεις τους. Το 1981, το υπουργείο τυπικά έκανε ανάκληση παραχώρησης, ενώ υπάρχει κι απόφαση του ΣτΕ ότι πρέπει να γίνουν εκεί σύγχρονα σχολεία. Ομως, τόσα χρόνια λόγω ολιγωρίας κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών οι ιδιώτες παραμένουν μέσα. Με αγώνες των κατοίκων το 73ο Δημοτικό στεγάζεται από το 1966 σε κάποιους χώρους του ενός κτιρίου, σε απαράδεκτες κτιριακές συνθήκες, με παράθυρα να μπάζουν νερά, ένα προαύλιο επικίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και ζητήματα καθαριότητας από τους χώρους που κρατά κλειστούς η ΓΕΧΑ. Σ' αυτά προστίθενται η ελλιπής χρηματοδότηση, διαρκώς μειούμενη χρόνο με το χρόνο, των σχολείων για τα λειτουργικά τους έξοδα, με τους δασκάλους να προβληματίζονται αν θα μπορέσουν να αγοράσουν πετρέλαιο.

Ο Νίκος Σοφιανός εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγώνες τους η έκταση να επιστρέψει στο δημόσιο, ο ΟΣΚ να αναλάβει να οικοδομήσει σύγχρονα σχολεία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γενικότερο πρόβλημα, τονίζοντας ότι η ψήφος τους μετράει σε συνθήκες, όπου όλοι μετρούν απώλειες στο εισόδημα και τα δικαιώματά τους, όπου μεγάλο κομμάτι του λαού στερείται ακόμα και το δικαίωμα στη δουλειά. Οτι όλοι οφείλουν η πείρα τους, η οργή να εκφραστούν στην κάλπη, να καταδικάσουν τα μέτρα κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ, αλλά να πάρουν θέση και για τα χειρότερα που έρχονται. Προειδοποίησε τους εκπαιδευτικούς για τις νέες μειώσεις στους μισθούς που φέρνει το νέο μισθολόγιο, ότι με τον «Καλλικράτη» διαλύεται η διαδικασία της εκπαίδευσης, διασπάται ο ενιαίος χαρακτήρας της, περιεχόμενο και λειτουργοί της περνούν στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Ταυτόχρονα, καταργείται η μόνιμη και σταθερή δουλειά, γενικεύεται η ελαστική απασχόληση, ωρομίσθιοι, συμβασιούχοι, αναπληρωτές. Χαρακτήρισε κρίσιμο το να διαμορφωθούν υψηλά ποσοστά καταδίκης αυτής της πολιτικής και ανατροπής της στη συνέχεια, αναγκαίο το να υπερψηφιστεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» μόνη ψήφος που μπορεί να βάλει φρένο σε αυτά τα μέτρα και να συμβάλει ώστε να αποσπαστούν κατακτήσεις, μέτρα - ανάσες για τη λαϊκή οικογένεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ