Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στις 2-3 Ιούλη στο Πάρκο «Φιξ»

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες

Ελληνες και μετανάστες εργάτες μαζί, στο περσινό διήμερο που διοργάνωσε το ΚΚΕ
Ελληνες και μετανάστες εργάτες μαζί, στο περσινό διήμερο που διοργάνωσε το ΚΚΕ
Πολιτικό διήμερο για τους μετανάστες διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ από την Παρασκευή ως το Σάββατο 2 και 3 Ιούλη, στο πάρκο «Φιξ» στα Πατήσια, με κεντρικό σύνθημα, «Ελληνες και μετανάστες εργάτες μαζί στην πάλη ώστε να μην πληρώσει την κρίση ο λαός».

Και τις δυο μέρες, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 μ.μ. Τα επόμενα 24ωρα διαμορφώνεται ο χώρος (Πατησίων 307, Αγιος Ελευθέριος) που αναμένεται να φιλοξενήσει και φέτος χιλιάδες εργαζόμενους, κάθε εθνικότητας. Ανάμεσα σε άλλους, στο διήμερο έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή οι Κοινότητες των μεταναστών από την Τανζανία, τις Φιλιππίνες, τη Γεωργία, το Κογκό, τη Μαδαγασκάρη, το Σουδάν, το Μπαγκλαντές, τη Σομαλία, την Κένυα, τη Μπουρκίνα Φάσο, τη Νιγηρία.

Θα συμμετέχουν ακόμα ο Σύλλογος απεξάρτησης για τους μετανάστες «Μοσδαϊκ», η Ενωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα και το Στέκι εργαζόμενων και νεολαίας Πατησίων - Κυψέλλης. Στο χώρο θα στηθούν περίπτερα του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρώτη μέρα συζήτηση για την ανάγκη ανασυγκρότησης τιυ εργατικού κινήματος και τη δεύτερη για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ. Το Σάββατο, κεντρικός ομιλητής του διήμερου θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτης και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής του ΚΚΕ.

Στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και συναυλίες με δημοτικά τραγούδια. Ξεχωριστό θα είναι το πρόγραμμα στον παιδότοπο, με χορευτικά και υπαίθρια παιχνίδια.

Οι εκδηλώσεις στο «Φιξ» στόχο έχουν να αναδείξουν τις θέσεις του ΚΚΕ για το θέμα της μετανάστευσης, να αποτελέσουν μια ακόμα ευκαιρία για να συζητηθούν οι αιτίες που εξαναγκάζουν στον ξεριζωμό, οι πτυχές και οι στόχοι της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των εθνικών κυβερνήσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ