Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλες και οξυμένες αντιθέσεις

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής στην Τουρκία, οι τέσσερις Κομματικές Οργανώσεις που βραβεύτηκαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κωνσταντινούπολη, τα αξιοθέατα και τα μνημεία της, αλλά και να δουν τις τεράστιες αντιθέσεις που παράγει το καπιταλιστικό σύστημα.

Ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου, μίλησε στον «Ρ» για τις εμπειρίες που αποκόμισαν οι αντιπροσωπείες των ΚΟ:

«Αυτό που διαπιστώσαμε από την ξενάγηση στην Κωνσταντινούπολη, εκτός βέβαια από τη φυσική ομορφιά, τα σημαντικά ιστορικού χαρακτήρα μνημεία, είναι οι πολύ μεγάλες αντιθέσεις, η μεγάλη συγκέντρωση πλούτου και η χλιδή, από τη μία, και, από την άλλη, η πολύ μεγάλη φτώχεια και εξαθλίωση που ζει ο τουρκικός λαός. Συγκεντρώνεται πολύ μεγάλος πλούτος και αυτό φέρνει και την πολύ μεγάλη φτώχεια και την εξαθλίωση για τα λαϊκά στρώματα. Και απ' αυτή την άποψη η πάλη ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου - και στην Ελλάδα και στην Τουρκία - η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, είναι υπόθεση της κοινής πάλης των λαών, των ΚΚ, των εργατικών κινημάτων και στις δύο χώρες. Αυτό κυρίως θέλουμε να συμβολίσει και η εκδήλωση, που, εκτός απ' την απονομή των βραβείων της άμιλλας, περιλαμβάνει και το κλίμα αυτό με τη συνάντηση και ανταλλαγές απόψεων που γίνανε ανάμεσα στο Κόμμα μας και το ΚΚ της Τουρκίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ