Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... νομιμότητα της δημοκρατίας τους

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ (τους) είναι ... «να τηρηθεί η νομιμότητα». Εισαγγελείς κατεβαίνουν στο λιμάνι και τα κανάλια των εφοπλιστών και συναφών επαγγελμάτων έχουν εξαπολύσει εδώ και βδομάδες μια ανήθικη επίθεση στους ναυτεργάτες που αγωνίζονται.

Το ΠΑΣΟΚ και οι φίλοι του στον ΛΑ.Ο.Σ. έχουν δώσει «τα ρέστα» τους στις συκοφαντίες και στις ύβρεις και, φυσικά, δε λείπουν και οι περίφημοι «κοινωνικοί αυτοματισμοί» που τόσο ωραία ξέρει να χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια.

Ετσι, λοιπόν, σε αυτήν τη χώρα είναι «νόμιμο» να εκχωρεί μια κυβέρνηση κυριαρχικά δικαιώματα σε υπερεθνικούς οργανισμούς και μαζί τους να καταστρέφει την Κοινωνική Ασφάλιση και κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Είναι, επίσης, «νόμιμο» να μας μετατρέπουν σε τριτοκοσμική χώρα για χάρη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που ποτέ δεν έπαψαν να θησαυρίζουν, είτε υπήρχε κρίση, είτε όχι.

Αυτή είναι η ...«δημοκρατία» τους. Κομμένη και ραμμένη στα δικά τους συμφέροντα.

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΟΜΩΣ που έκανε συνέδριο η Νέα Δημοκρατία και ...επανήλθε η ελπίδα στη χώρα. Το είπε ξεκάθαρα ο πρόεδρος Α. Σαμαράς: Πρέπει να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο...

Μόνο που διευκρίνισε ότι η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να βγούμε «μια ώρα αρχύτερα» με «ένα άλλο μείγμα πολιτικής».

Αν τα μεταφράσουμε στην ...πραγματικότητα αυτά τα δύο, προφανώς καταλήγουμε στο ότι αν αυτήν τη στιγμή ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα έπαιρνε ακριβώς τα ίδια μέτρα με την κυβέρνηση.

Απλά κάποια θα τα έπαιρνε νωρίτερα και κάποια αργότερα. Γιατί ούτε καν θέμα «αναλογίας» ιδιωτικοποιήσεων με αντεργατικά μέτρα δεν τίθεται.

Ως γνωστόν, οι σημερινοί κυβερνώντες καταργούν τα πάντα και ξεπουλάνε τα πάντα. Οπότε για ποιο μείγμα μπορεί να μιλήσει κανείς;


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ