Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και άτιμη, τιποτένια αντιΚΚΕ προπαγάνδα

Οσο για την άτιμη, τιποτένια, επίθεση στο ΚΚΕ, ως εκπρόσωπος της τάξης που ατιμάζει και εκτελεί καθημερινά το λαό, κάνει. Το ίδιο έκαναν και οι δωσίλογοι στην κατοχή. Το λαό, που πάλευε για την απελευθέρωση, εκτελούσαν. Της δικής του κοινωνικής τάξης ήταν αυτοί οι γερμανοθρεμμένοι. Και αυτή του η ατιμία γίνεται μεγαλύτερη όταν αθωώνει τη «Δεξιά». Αλλά συνεταίρος του είναι και αυτή, τι να κάνει;

Τι διαφορετικό όμως θα περίμενε κανείς από έναν εκπρόσωπο μιας τάξης που εξάγει τα κεφάλαιά της στο εξωτερικό για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερα πλούτη, στέλνοντας τους εργάτες και τις εργάτριες στο ταμείο ανεργίας.

Τι θα περίμενε κανείς από έναν εκπρόσωπο μιας τάξης που οι πολιτικοί της, από τότε που συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό αστικό κράτος, πολλές φορές άνοιξαν το δρόμο στην κατάργηση του δικού τους αστικού κοινοβουλίου.

Τι περιμένει κανείς από τον εκπρόσωπο μιας τάξης επίγονο εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που κάλεσαν το βρετανικό στρατό να αιματοκυλίσει τον ελληνικό λαό για να ηττηθεί η Εθνική Αντίσταση που νίκησε τον γερμανοϊταλικό φασισμό. Που κάλεσαν τις ΗΠΑ να πάρουν τη σκυτάλη του βρετανικού ιμπεριαλισμού, για να αντιμετωπίσουν, όπως λένε, τον επικίνδυνο κομμουνισμό.

Η ελληνική αστική τάξη και τα κόμματά της υπέγραψαν τη συμμετοχή και ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων. Και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε τα μέγιστα ως προς αυτό. Αυτή η ηγεσία και κυβέρνηση επέτρεψε, χωρίς καν να ρωτήσει το αστικό κοινοβούλιο, στη 10ετία του '90 να περνάνε τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα από ελληνικά εδάφη για να πνίγουν στο αίμα το γιουγκοσλαβικό λαό, να κατακερματίζουν, να διαιρούν τα Βαλκάνια.

Είναι οι ίδιοι που συνάπτουν συμφωνίες στρατιωτικές με το Ισραήλ και κάνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Το Ισραήλ που εγκληματεί σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Είναι αυτοί παραδίδουν στο ΝΑΤΟ την άμυνα ελληνικών νησιών. Είναι αυτοί, δηλαδή, που εκχωρούν συνεχώς και με κάθε τρόπο κυριαρχικά εδάφη και αρμοδιότητες σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, πάντα με τη δική τους θέληση. Είναι αυτοί που βροντοφώναξαν «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» κατά την κρίση των Ιμίων και από τότε επισημοποιήθηκαν οι λεγόμενες γκρίζες ζώνες. Είναι αυτοί που στέλνουν ελληνικό στρατό έξω από τα σύνορα να δολοφονεί άλλους λαούς. Και πολλά άλλα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ