Πέμπτη 22 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Προκλητικά λογύδρια για τα λαϊκά δικαιώματα

Σεβαστή η ποινικοποίηση της απεργίας των ναυτεργατών, έλεγε ο Γ. Πεταλωτής, την ώρα που ο πρωθυπουργός δημαγωγούσε σε συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοϊδη

Ως πέπλο συγκάλυψης της αντιλαϊκής επέλασης αξιοποιεί η κυβέρνηση την πρόσφατη «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση, ταυτίζοντας το κλίμα τρομολαγνίας που προσπαθεί να επιβάλλει με το δήθεν «σεβασμό στα δικαιώματα του πολίτη».

Χτες, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Λ. Οικονόμου και άλλα στελέχη της, για να τους συγχαρεί για τις επιδόσεις τους στον τομέα της τρομοκρατίας, έκανε λόγο για σεβασμό στα «ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία». Αυτό, την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένας χωρίς προηγούμενο αντεργατικός πόλεμος, με σημαιοφόρο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Καθόλου τυχαία, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Παπανδρέου, ο Γ. Πεταλωτής έσπευσε να διευκρινίσει πώς εννοεί η κυβέρνηση το «σεβασμό στα δικαιώματα του πολίτη», επικροτώντας την ποινικοποίηση της απεργίας στο λιμάνι. «Απ' όσο γνωρίζω, υπάρχει μια απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, που έκρινε την απεργία αυτή και οι αποφάσεις, φυσικά, των ελληνικών δικαστηρίων είναι σεβαστές», δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε «παράνομη» την απεργία των ναυτεργατών. Στο ίδιο πνεύμα, πρόσθεσε με νόημα ότι «βρισκόμαστε σε μια εποχή, η οποία είναι ιδιαίτερη, είναι κρίσιμη και όλοι οι πολίτες αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

Στη συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη, ο Γ.Παπανδρέου, πρόσθεσε: «Σήμερα, βάζουμε τάξη και στέλνουμε το μήνυμα όχι μόνο σε κάθε πολίτη, αλλά και διεθνώς - και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ακόμη και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας». Μάλιστα, έφθασε στο σημείο, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 21ης Απρίλη 1967, να διαπλέξει προκλητικά την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης με τον αντιδικτατορικό αγώνα.

«Η διαφάνεια, ο σεβασμός στον πολίτη, η ανάγκη να καταπολεμήσουμε το οργανωμένο έγκλημα, αλλά βεβαίως και τη διαφθορά, είναι ένα μήνυμα που σήμερα, 43 χρόνια μετά από τη χούντα, ηχεί ακόμη ζωντανά και είναι κάτι που υπηρετούμε, κάτι που υπηρετεί με ευλάβεια αυτή η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης και υποκρισίας, έφερε στα μέτρα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τον αντιδικτατορικό αγώνα: «Είναι σημαντικό, 43 χρόνια μετά από τη χούντα, που παλέψαμε για την ανεξαρτησία της χώρας, σήμερα, να παλέψουμε για την απελευθέρωση των δυνατοτήτων του Ελληνισμού, αυτών των τεράστιων δυνατοτήτων που έχει ο Ελληνας και η Ελληνίδα. Αυτό κάνουμε, δίνουμε τον αγώνα, ώστε να μπορούμε να φύγουμε από την επιτήρηση, όπου δυστυχώς κακές πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος μάς έχουν βάλει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ