Πέμπτη 22 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Κοινός παρονομαστής ο εξωραϊσμός της ΕΕ

Περίσσευμα υποκρισίας και δημαγωγίας χτες στη Βουλή, όπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λογομάχησαν σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας. Στην ίδια συνεδρίαση, αμφότεροι υπερψήφισαν την «οδηγία Μπολκεστάιν», αφού συζητούνταν το σχετικό νομοσχέδιο.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του υφυπουργού Οικονομικών που υποστήριξε ότι «το ΔΝΤ δεν το καλέσαμε εμείς στον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Ηταν επιλογή των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης». Αντίστοιχα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι «είμαστε αντίθετοι στην προσφυγή στο ΔΝΤ», μιλώντας για «πολιτικές που θα οδηγήσουν μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας σε αδιέξοδο».

Στη λογική των «καλών» και «κακών» ιμπεριαλιστικών κέντρων, κινήθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δ. Παπαδημούλη να υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας θα είναι ουσιαστικά υπουργός και υφυπουργός του κ. Ντομινίκ Στρος Καν».

Σαφέστατος για την ουσία των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται, ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Οπως σημείωσε, υπεύθυνοι «είναι η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα οποία εξαπολύουν μια δριμύτατη επίθεση στο όνομα της αντιμετώπισης της δημοσιονομικής εκτροπής ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συζήτησης, επισήμανε ότι «υπάρχει ευρωπαϊκός μηχανισμός και σε αυτόν τον ευρωπαϊκό μηχανισμό με επιλογή των Ευρωπαίων εταίρων συμμετέχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αρα, δεν είναι κάτι ξεχωριστό, το κακό ΔΝΤ και η καλή Ευρωπαϊκή Ενωση». Ειδικά για την κυβέρνηση, ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ με συνέπεια στηρίζει αυτό το δρόμο, αυτήν την πορεία, ανεξάρτητα από τις όποιες παλινδρομήσεις μπορεί για επικοινωνιακούς λόγους στα πλαίσια της χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων να κάνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ