Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύτηκε χτες ο Οδυσσέας Τσουκόπουλος

Τα συλλυπητήριά του για τον παλαίμαχο αγωνιστή του ΕΑΜικού κινήματος και του κινήματος για την Ειρήνη εκφράζει το ΚΚΕ

Ο Οδυσσέας Τσουκόπουλος
Ο Οδυσσέας Τσουκόπουλος
Κηδεύτηκε χτες στο χωριό Τζίβα Τεγέας Αρκαδίας ο δικηγόρος Οδυσσέας Τσουκόπουλος, παλαίμαχος αγωνιστής του ΕΑΜικού κινήματος και του κινήματος για την Ειρήνη.

Για το θάνατό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με δελτίο Τύπου, επισημαίνει: «Πέθανε ο δικηγόρος Οδυσσέας Τσουκόπουλος, παλαίμαχος αγωνιστής του ΕΑΜικού κινήματος, του κινήματος για την Ειρήνη. Διατέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, ενώ διακρίθηκε ως συνήγορος υπεράσπισης δεκάδων κατηγορούμενων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών στα δικαστήρια πολιτικής σκοπιμότητας στις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει στην οικογένειά του τα θερμά της συλλυπητήρια».

Ο Ο. Τσουκόπουλος ήταν συνήγορος υπεράσπισης δεκάδων κατηγορούμενων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών τις δεκαετίες '50 - '60. Ηταν δικηγόρος του Γρηγόρη Λαμπράκη, όσο αυτός ήταν εν ζωή και στη συνέχεια δικηγόρος της υπόθεσης της δολοφονίας του. Είχε επίσης διατελέσει βουλευτής της ΕΔΑ, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και ήταν ενεργό μέλος της ΕΕΔΥΕ.

Στην κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου, με επικεφαλής τον Νίκο Γόντικα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ, αντιπροσωπεία της ΝΕ Αρκαδίας, καθώς και πλήθος συντρόφων, φίλων και συγχωριανών του. Χαιρετισμό απεύθυναν ο δήμαρχος Τεγέας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του Τεγεατικού Συνδέσμου και ένας από τους συχωριανούς του.

Εκ μέρος της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, χαιρετισμό απεύθυνε ο Κώστας Καρβέλας, ο οποίος στάθηκε στην αγωνιστική πορεία του Οδυσσέα Τσουκόπουλου. Από τα χρόνια πριν την Κατοχή, στα ένδοξα χρόνια της δεκαετίας του 1940, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, στα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ και των Λαμπράκηδων, στα χρόνια της χούντας, αλλά και στα χρόνια της μεταπολίτευσης πάντα στις γραμμές του λαϊκού κινήματος, πάντα με το ΚΚΕ.

Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι θα είναι παρακαταθήκη η δήλωση του Οδυσσέα Τσουκόπουλου λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του Οκτώβρη του 2009, όπου ανάμεσα σε άλλα έλεγε: «Φτάνει πια η εξαπάτηση και ο εκμαυλισμός μεγάλου ποσοστού του λαού μας. Οχι άλλο από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Ας αφυπνιστούμε. Η ενίσχυση του ΚΚΕ, με την ψήφο μας, είναι αναγκαία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δράσεις των Επιτροπών Ειρήνης(2022-04-29 00:00:00.0)
Η μεγάλη δίκη(2015-06-14 00:00:00.0)
Με έργα θα τιμήσουμε τον Γρηγόρη Λαμπράκη(2007-06-08 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ΚΟ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου(2005-01-13 00:00:00.0)
Η Αρκαδία στο Ηρώδειο(1998-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ