Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Διαγκωνισμοί και στην κομματική νεολαία

Για τις Θέσεις του Συνεδρίου συνεδριάζει εκ νέου η ΚΠΕ

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η ΚΠΕ του ΣΥΝ, προκειμένου να εγκρίνει τις Θέσεις για το έκτακτο Συνέδριο. Χτες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε ότι στην κρίση της ΚΠΕ θα τεθεί ένα κείμενο της Επιτροπής Θέσεων, με διαφορετικές εκδοχές σε διάφορα σημεία του (Ευρωπαϊκή Ενωση, ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.) παρμένες απ' το κείμενο της ομάδας του Π. Λαφαζάνη.

Ακόμα στην ΚΠΕ παραπέμπεται η απόφαση για το αν το συνέδριο θα αλλάξει το καταστατικό ή όχι, καθώς η ΠΓ δεν κατάφερε να πάρει κάποια απόφαση. Καταστατική αλλαγή έχει προταθεί κυρίως για τον τρόπο εκλογής του προέδρου του κόμματος. Η ΠΓ συνεδριάζει και πάλι σήμερα για να εξετάσει τη στάση του ΣΥΝ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Απ' την «Ανανεωτική Πτέρυγα» τέθηκε ζήτημα σχετικά με το συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΝ, απ' τη σκοπιά των καταγγελιών που κάνουν ορισμένα μέλη της νεολαίας προσκείμενα σ' αυτήν. Σε ανακοίνωσή τους μιλούν για «σοβαρά προβλήματα πολιτικού προσανατολισμού και δημοκρατικών διαδικασιών».

Για «ακύρωση του χαρακτήρα του ενιαίου κομματικού οργανισμού (του ΣΥΝ δηλαδή και της Νεολαίας του) ως κόμματος πολιτικής και προγραμματικής ενότητας», για «ιδεολογικές μονομέρειες» και «έλλειψη πλουραλιστικής αναζήτησης μιας σύγχρονης ταυτότητας» που συνιστούν «βήμα προς τα πίσω». Καταγγέλλουν ακόμα την «παρεμπόδιση λειτουργίας τάσεων στο χώρο της Νεολαίας ΣΥΝ και ειδικά στην εκλογή του Κεντρικού Συμβουλίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ