Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Λύση που θα γκρεμίζει τα τείχη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Υπέρ μιας λύσης που θα γκρεμίσει τα τείχη της διχοτόμησης τάχθηκε χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σε συνάντηση που είχε με φοιτητές της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί «πολλή δουλειά, κόπος, τόλμη και σύνεση για να αντιμετωπιστεί ο διχασμός στις ψυχές των ανθρώπων».

Από την πλευρά της Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε ότι «όποιος και αν εκλεγεί» στην ηγεσία του ψευδοκράτους, οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα συνεχιστούν, διαμηνύοντας προς τους φερόμενους ως «υποψήφιους» Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Ντερβίς Ερογλου, ότι η διαδικασία δεν πρέπει να διακοπεί ούτε πριν τις «εκλογές».

Το κατοχικό καθεστώς κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν αποδέχεται την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος με τη μορφή της «ενδιάμεσης συμφωνίας», με τον εκπρόσωπο του Μ. Ταλάτ, Χασάν Ερτσακιτζά να ισχυρίζεται ότι οι μόνοι που δεν επιθυμούν κοινό ανακοινωθέν είναι οι Ελληνοκύπριοι και οι εθνικιστές του ψευδοκράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ