Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλειοδοσία σε αντιδραστικές κορόνες

Την απόλυτη ενσωμάτωση ως προϋπόθεση για την παροχή ιθαγένειας ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς

Σε μια ιδιότυπη άμιλλα με τις ακραία ρατσιστικές θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. επιδόθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, φθάνοντας στο σημείο να ζητήσει από τους μετανάστες που επιλέγουν να ριζώσουν στον τόπο μας «να αφήσουν πίσω τους στοιχεία του πολιτισμού τους που δεν είναι συμβατά με το δικό μας, να ενταχθούν στην κοινωνία μας, να νιώσουν Ελληνες, να γίνουν Ελληνες μέσω της ημετέρας παιδείας»!

Ο πρόεδρος της ΝΔ «επισήμανε» στοιχεία ασυμβατότητας «που δεν μπορούν να συμβιώσουν με τον δικό μας πολιτισμό» και είπε ότι όταν έρχονται εδώ οι μετανάστες πρέπει «να αποδέχονται τους κανόνες της δικής μας κοινωνίας, του δικού μας τρόπου ζωής, του δικού μας πολιτιστικού προτύπου και όχι να προσπαθούν να του επιβληθούν ή να το αλλάξουν».

Κατά τον Αντ. Σαμαρά, το πρόβλημα με τη νόμιμη παραμονή των μεταναστών και την πολιτογράφησή τους έχει ήδη αντιμετωπιστεί από τις κυβερνήσεις της ΝΔ αφού έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία όλες οι ευρωπαϊκές οδηγίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών.

Διαφωνώντας με το κυβερνητικό νομοσχέδιο, είπε ότι η ΝΔ προτείνει τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα να αποκτούν το δικαίωμα να πάρουν ιθαγένεια όχι αμέσως αλλά στην ενηλικίωσή τους, χωρίς άλλες διακρίσεις αλλά με δύο μόνο προϋποθέσεις: Να έχουν τελειώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και να εγκαταλείψουν την ιθαγένεια των γονιών τους εφόσον προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ.

Ο Αντ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης παίρνει μέτρα που ουσιαστικά μετατρέπουν την Ελλάδα σε «μαγνήτη νέων κυμάτων παράνομης μετανάστευσης» και πολώνουν την ελληνική κοινωνία με αφορμή τους μετανάστες. Ως εκ τούτου δήλωσε ότι η ΝΔ όχι μόνο θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο αλλά και θα το καταργήσει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ