Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Βολική αταξική προσέγγιση

H «νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση» γενικώς και αορίστως και η πολιτική που «βάζει τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο» είναι, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΝ Α. Τσίπρα, η αιτία που δημιουργεί το φαινόμενο της μετανάστευσης σε όλο τον κόσμο, όπως φάνηκε από τη χτεσινή του ομιλία.

Μιλώντας πάντα γενικά και αόριστα για τις «αγορές» και τους «διεθνείς οίκους» είπε ότι θα οδηγήσουν σε περιβαλλοντική καταστροφή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ακόμα στρατιά μεταναστών. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στο σχετικό νομοσχέδιο για τους μετανάστες υπαναχώρησε στις πιέσεις της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. και είπε ότι η άρση των συνεπειών που γιγαντώνουν το μεταναστευτικό ρεύμα περνάει μέσα από την ήττα του νεοφιλελευθερισμού και την επικράτηση των οικουμενικών ελευθεριών.

Κατήγγειλε δε ότι σε εκδήλωση της Ενωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου στην παλαιά Βουλή υπήρξε ρατσιστική επίθεση και είπε ότι το κόμμα του περίμενε ότι το πολιτικό σύστημα θα ανακάλυπτε έναν ακόμα εσωτερικό εχθρό στο πρόσωπο του μετανάστη και του πρόσφυγα. Ο Α. Τσίπρας είπε ότι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης υπήρξε τρικομματική συναίνεση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.) και ανέφερε ότι δεν περίμενε ότι η ίδια συναίνεση θα συνέβαινε τόσο γρήγορα και στα κοινωνικά θέματα όπως το μεταναστευτικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ