Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ «ΟΛΟΙ»; «Οι έντονες αντιδράσεις όσων θα υποστούν μείωση του εισοδήματός τους, λόγω των κυβερνητικών μέτρων, είναι αναμενόμενες (...) Από την άλλη, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι δεν ζούμε σε κανονικούς καιρούς και πως η απειλή του τέλματος και της χρεοκοπίας είναι αληθινή. Γι' αυτό πρέπει ως κοινωνία να βάλουμε κάποιες κόκκινες γραμμές, τις οποίες καμιά ομάδα πίεσης ή συντεχνία δεν θα μπορεί να ξεπεράσει. Οι κραυγές, για παράδειγμα, ορισμένων για "πολεμικές κινητοποιήσεις" δεν μπορεί να έχουν θέση σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Υφιστάμεθα όλοι ένα σοκ που σε λίγο θα γίνει ακόμη πιο επώδυνο» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΣΕ ΚΩΘΩΝΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ; «Παρά τις επιθέσεις που δέχεται η οικονομία από τις Βρυξέλλες, τις αγορές και τους κερδοσκόπους, οι πολίτες εξακολουθούν να εμπιστεύονται τους χειρισμούς της νέας κυβέρνησης, επιδοκιμάζοντας ταυτόχρονα τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός (...) εκφράζουν όμως την αντίθεσή τους στις φημολογούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό (...) επιβεβαιώνεται (...) ότι οι έλληνες ζητούν ρήξεις, ανατροπές και περικοπές προνομίων, αρκεί να αφορούν τους άλλους και όχι τους ίδιους» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

Ο,ΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ: «Η κυβέρνηση έχει μια ευκαιρία να κινηθεί αποφασιστικά και να εκμεταλλευθεί το timing στο θέμα του ασφαλιστικού (...) καθώς οι αλλαγές έχουν ήδη προδιαγραφεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν υπάρχει κανένας λόγος για χρονοτριβή. Το σχετικό νομοσχέδιο πρέπει να έρθει άμεσα στη Βουλή» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ: «Αυτή την ανατροπή στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα εργασίας δεν την αποδέχονται η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, όπως και η ΠΑΣΚΕ, η συνδικαλιστική οργάνωση που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ