Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Από Νίκαια Λάρισας μέχρι Ινδίες!

Ως γνωστόν, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για την... «εικόνα» της Ελλάδας στο εξωτερικό από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Επιπλέον, να βγαίνουν οι αγρότες στους δρόμους δεν είναι και αρκούντως... «πατριωτικό».

Εχουμε και λέμε, λοιπόν (σύμφωνα με καταγραφή της εφημερίδας «Ελευθερία»):

  • 14/9/2009:Αυστριακοί αγρότες μπλοκάρουν Εθνική Οδό, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές στο γάλα.
  • 25/9/2009:Βόσνιοι αγρότες συγκεντρώνονται μπροστά στο Συνταγματικό Δικαστήριο, στο Σαράγεβο, καταγγέλλοντας την απόφασή του ν' ακυρώσει το νόμο που προέβλεπε επιβολή φόρων στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα για την προστασία των ντόπιων.
  • 28/10/2009:Ρουμάνοι αγρότες, που διαμαρτύρονται επειδή δεν πήραν εγκαίρως τις επιδοτήσεις, έρχονται αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, στο Βουκουρέστι.
  • 16/11/2009:Ιταλοί αγρότες πραγματοποιούν κινητοποίηση, ζητώντας καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους.
  • 17/11/2009:Νοτιοκορεάτες αγρότες - πάνω από 10.000 - πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στη χώρα τους και τις ΗΠΑ, που πλήττει την ντόπια παραγωγή.
  • 21/11/2009:Ισπανοί αγρότες μπαίνουν με τα τρακτέρ στη Μαδρίτη, διαμαρτυρόμενοι επειδή, ενώ αυτοί πουλούν τα προϊόντα τους σε πολύ χαμηλές τιμές, οι καταναλωτές τα αγοράζουν πανάκριβα.
  • 25/11/2009:Παραγουανοί αγρότες διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν κατά της μείωσης των κονδυλίων του προϋπολογισμού για αγροτικές επενδύσεις.
  • 2/12/2009:Τσέχοι αγρότες συρρέουν στην πρωτεύουσα Πράγα - στο ιστορικό κέντρο της πόλης - απαιτώντας χορήγηση μεγαλύτερου βοηθήματος από την κυβέρνηση.
  • 15/12/2009:Ινδές αγρότισσες κινητοποιούνται στην πόλη Αλαχαμπάντ, καταγγέλλοντας διαφθορά και ζητώντας καλύτερη αμοιβή για την αγροτική εργασία τους.
  • 17/12/2009:Γάλλοι αγρότες - κυρίως, νέοι στην ηλικία - κατεβαίνουν, ξημερώματα, στην κεντρική λεωφόρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, πετώντας άχυρα και βάζοντας φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση του εισοδήματός τους κατά 34%.

Δεδομένου του διεθνούς κύματος των αγροτικών κινητοποιήσεων που ξέσπασε πολύ πριν οι Ελληνες αγρότες βγουν στους δρόμους, θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε τις νέες εκτιμήσεις των επιφορτισμένων να κρίνουν την «εικόνα» της Ελλάδας με βάση τα αγροτικά μπλόκα στη χώρα.

Οσο για τα περί «πατριωτισμού», στα οποία αρέσκονται όλοι αυτοί οι γνωστοί «μπουρλοτιέρηδες της εθνικής συνείδησης» είναι προφανές τι θεωρούν «πατριωτικό»: Οτιδήποτε τσακίζει τα λαϊκά στρώματα, από Ελλάδα μέχρι Ισπανία και Γαλλία κι από Νότια Κορέα μέχρι Ινδίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ