Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η πρόταση του ΚΚΕ πλήττει τις επιχειρήσεις

Κυνική ταξική ομολογία από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ

Με πολωτικές εκφράσεις εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε ο εισηγητής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, συμφώνησε όμως στο βασικό κυβερνητικό επιχείρημα απόρριψης της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, που είναι η έλλειψη πόρων από την πλευρά των Ταμείων.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ για διαχειριστική ανεπάρκεια σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, στις οποίες ισχυρίστηκε ότι πρέπει ενεργά να εμπλακούν τα ασφαλιστικά Ταμεία. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «όταν εμείς κάναμε την αποκρατικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας, η μετοχή τότε ήταν 25 ευρώ και σήμερα πωλείται 4 ευρώ. Και ξέρετε τότε γιατί αρνήθηκαν να δώσουν τα Ταμεία μετοχές της Εμπορικής; Γιατί είχαν πεισμώσει οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και κατηγορούσαν και έρχονται σήμερα οι ίδιοι οι συνδικαλιστές να πουλάνε με 4 ευρώ τη μετοχή».

Τέλος, υπερασπίστηκε τη διακυβέρνηση της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «δεν μείωσε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Τα περιφρούρησε, τα προστάτευσε και τα αύξησε».

«Μονόπλευρη» χαρακτήρισε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, σημειώνοντας πως «το ΚΚΕ βλέπει ίσως περισσότερο μονόπλευρα τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, ίσως λόγω κοσμοθεωρίας πολιτικής, αγνοώντας το γεγονός με τον τρόπο με τον οποίο - διότι προφανώς δεν τον αγνοεί - διαλέγεται, ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να υπάρχουν αν δεν υπάρχουν επιχειρήσεις».

Συνέχισε, λέγοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει η ισορροπία μεταξύ της επιβίωσης των επιχειρήσεων, αλλά και της δυνατότητας των εργαζομένων να έχουν και αμοιβές ικανοποιητικές, και ποιότητα ζωής, αλλά και θέσεις εργασίας. Αυτή η ισορροπία είναι ίσως το σημαντικότερο δίλημμα για τον τρόπο που πρέπει να το διαχειριστούμε για την κοινωνική συνοχή και την πολιτική και κοινωνική ευταξία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ