Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φοβάται τους αγώνες και καταφεύγει στον αντικομμουνισμό

Διπλή προσπάθεια χτες από στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προβοκάρουν το ΚΚΕ, υλοποιώντας τις σχετικές κυβερνητικές κατευθύνσεις

Με τον πλέον εξόφθαλμο τρόπο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσαν και χτες στη Βουλή ότι ο αντικομμουνισμός αποτελεί καταφύγιο της κυβέρνησης, όταν αυτή πιέζεται από τους λαϊκούς αγώνες. Μετά τη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στο Μαξίμου και επεξεργάστηκε τη συγκεκριμένη τακτική, τη σκυτάλη της λάσπης σε βάρος του Κόμματος πήραν χτες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Καρχιμάκης, και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Τα δυο στελέχη της κυβέρνησης, με προκλητικό και προβοκατόρικο τρόπο αναμάσησαν το αισχρό παραμύθι της δήθεν «διευκόλυνσης» της ΝΔ από το ΚΚΕ και έκαναν λόγο για «επιλεκτική» αντιμετώπιση του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του Κόμματος. Αμφότεροι έλαβαν αποστομωτικές απαντήσεις τόσο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Σπύρο Χαλβατζή όσο και από συγκεκριμένα στοιχεία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χ. Χαραλάμπους για τους ελαιοπαραγωγούς της Κέρκυρας, υποστήριξε ψευδώς ότι το ΚΚΕ δεν άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο στην ΝΔ για θέματα διαφθοράς. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του ότι «εσείς βέβαια, καθόλη την τετραετία, την πενταετία την προηγούμενη δεν εξειδικευτήκατε καθόλου στα φαινόμενα διαφθοράς», ενώ έκανε λόγο για «επιλεκτική συμπεριφορά στην σύγκρουση».

Μάλιστα προκάλεσε το ΚΚΕ λέγοντας: «Πείτε μου πόσες επερωτήσεις κάνατε στην ΕΡΤ και στον ΟΠΑΠ;» αναρωτώμενος αν το ΚΚΕ μπορεί να φέρει τέτοια στοιχεία στην Βουλή». Αμεση όσο και αποστομωτική απάντηση στους ισχυρισμούς του Μ. Καρχιμάκη, έδωσε με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ (δημοσιεύεται ξεχωριστά), στο οποίο παρατίθενται όλες οι παρεμβάσεις του Κόμματος, για τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ απο το 2004 έως και το 2009, την περίοδο δηλαδή της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

Είναι η πολλοστή φορά που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πέφτουν στο λάκκο που πασχίζουν να σκάψουν για το ΚΚΕ. Τον περασμένο Ιούνη, η προσπάθεια του Θ. Πάγκαλου να προσάψει στο ΚΚΕ άρνηση ελέγχου στα οικονομικά του σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, όταν το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών, από τους ελέγχους στους ισολογισμούς του Κόμματος.

Ψέμα πάνω στο ψέμα

Προβοκατόρικη επίθεση στο ΚΚΕ εξαπέλυσε και ο Απ. Κακλαμάνης. Τοποθετούμενος στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τα αποθεματικά των ταμείων, σημείωσε ότι «δεν συμφωνώ με την άποψη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, που διευκολύνει, εάν θέλετε, τη Νέα Δημοκρατία, όταν την ταυτίζει με το ΠΑΣΟΚ. Γιατί θεωρώ ότι λείπει από τις τοποθετήσεις αυτές και του ΚΚΕ και της ΝΔ η ειλικρίνεια την οποία οφείλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις απέναντι στον ελληνικό λαό και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ακούω εδώ τη ΓΓ του ΚΚΕ να λέει ότι εμείς, δηλαδή, εγώ που σας μιλώ, είμαστε δύο κόμματα της πλουτοκρατίας, που υπηρετούμε τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας» και αναρωτήθηκε δήθεν απορημένος: «Πού το πάει το Κομμουνιστικό Κόμμα με αυτήν την αδιαλλαξία;».

Απαντώντας στην τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Βουλής, ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα βρίσκουν πάντα απέναντι τους το ΚΚΕ, επειδή ασκούν και στηρίζουν αντιλαϊκές πολιτικές.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Κύριε Κακλαμάνη, ασφαλώς και δεν περιμέναμε να συμφωνήσετε με την πρότασή μας (σ.σ. για τα αποθεματικά και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων). Αυτά που σήμερα εφαρμόζονται είναι αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής. Ο κ. Σπράος ήταν σύμβουλος του κ. Σημίτη. Ο κ. Σπράος διατύπωσε την άποψη ότι μεγάλωσε ο μέσος όρος ηλικίας και θα πρέπει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μέχρι τα 68 ή μέχρι τα 70 χρόνια.

Εσείς, κύριε Κακλαμάνη, εφαρμόζετε αυτή την πολιτική. Ναι, με αυτή την πολιτική εξοντώνετε τους εργαζόμενους. Εσείς ξεκινήσατε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης. Τέσσερις ώρες δουλειά, τέσσερις ώρες αμοιβή, τέσσερις ώρες ζωή και τον πρώτο καιρό χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Αυτές τις μέρες βρίσκονται στο δρόμο χιλιάδες αγρότες με τα τρακτέρ. Παλεύουν. Παλεύουν για να μείνουν στη γη τους. Παλεύουν για εξασφαλισμένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα. Αγωνίζονται να μείνουν στον τόπο τους και παλεύουν ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, την οποία εφαρμόζετε και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ».

Το ΚΚΕ και ο λαός δεν κάμπτονται

Συνεχίζοντας την παρέμβασή του, ο Σπ. Χαλβατζής είπε: «Αναπτύσσεται μία εκστρατεία συκοφάντησης των αγώνων τους. Πρωτοστατούν σε αυτή τη διαδικασία κυβερνητικά στελέχη με πρώτο τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στελέχη της ΝΔ. Χθες ο υφυπουργός Οικονομικών ο κ. Σαχινίδης, βγήκε να κατηγορήσει το ΚΚΕ, να συκοφαντήσει το ΚΚΕ λέγοντας ότι στα πεντέμισι τελευταία χρόνια τα στελέχη του ΚΚΕ κάθονταν και δεν ανάπτυξαν δραστηριότητα. Τώρα, λέει, προσδοκά το ΚΚΕ λύσεις. Τις διαπιστώσεις του ο κ. Σαχινίδης τις διαμόρφωσε από τη προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ ήταν στο πλευρό των εργατών, των αγροτών, ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στην κυβέρνηση, είτε ήταν η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ. Αυτό που έχουμε σήμερα είναι μια σκληρή ταξική πολιτική η οποία προωθείται συστηματικά, μια πολιτική η οποία οδηγεί στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, πολιτική που προωθείται από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ και βεβαίως, στηρίχτηκε και από τον ΛΑΟΣ.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα και θα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα. Δεν επιλέγουμε το χρώμα που θα έχει η λαιμητόμος η οποία ακρωτηριάζει εργασιακά, αγροτικά δικαιώματα. Είτε μπλε, είτε πράσινοι, είτε ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, εφόσον έχουν την ίδια πολιτική, θα μας βρίσκουν απέναντί τους στους δρόμους του αγώνα, στα μπλόκα, σε κάθε μορφή πάλης που θα αποφασίζουν οι συλλογικές οργανώσεις των εργαζομένων. Είμαστε σίγουροι ότι η συκοφαντία δε θα πτοήσει τους αγρότες, πολύ περισσότερο δε θα υποχρεώσει το ΚΚΕ να κάνει πίσω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ