Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Παρέλαση» μεγαλοεπιχειρηματιών

Με τον επιχειρηματία Α. Βγενόπουλο συναντήθηκε προχτές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μετά από δικό του αίτημα για να συζητήσουν «θέματα κοινού ενδιαφέροντος», τα οποία δεν μπήκε κανείς στον κόπο να τα αποσαφηνίσει.

Τέτοια «παρέλαση» επιχειρηματιών δεν έχει προηγηθεί σε κανένα υπουργείο, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν περάσει για «υποθέσεις τους», οι Βαρδινογιάννης, Μυτιληναίος, Περιστέρης, είτε μετά από δικό τους αίτημα, είτε στο πλαίσιο των επαφών της υπουργού Τ. Μπιρμπίλη με επιχειρηματικούς παράγοντες.

Τι σου κάνει αυτή η «προστασία του περιβάλλοντος» με μπόλικη «πράσινη ανάπτυξη» και λαχταριστά «μεζεδάκια» υπέρ της τόνωσης της «αγοράς». Πιο σιγά ρε παιδιά, μη μας σώσετε όλοι μαζί. Ενας, ένας και με τη σειρά.

Αλλά εκεί είναι τα λεφτά. Στις χρυσοπληρωμένες ΑΠΕ, τις οποίες πρωτοξεκίνησε στην Ευρώπη η δημόσια ΔΕΗ για να τα παρατήσει, καθώς το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου έβλεπε μπροστά και είχε βάλει από πολύ παλιά στο παιχνίδι το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Διότι αυτός ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά - κατά τους πρασινογάλαζους κυβερνώντες - αν δεν βάλουν το λαό να πληρώνει πανάκριβα τον αέρα που αναπνέει, το νερό που πίνει και το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από τη δική του γη και τον άνεμο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ