Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεθνής αντιΝΑΤΟική καμπάνια του ΠΣΕ

Σήμερα και αύριο στη Λισαβόνα η προπαρασκευαστική συνάντηση

Αρχίζει σήμερα, Παρασκευή, στη Λισαβόνα, η διήμερη διεθνής προπαρασκευαστική συνάντηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και του Πορτογαλικού Συμβουλίου Ειρήνης και Συνεργασίας για την καμπάνια του ΠΣΕ ενάντια στο ΝΑΤΟ, που θα κορυφωθεί το Νοέμβρη του 2010, με τις κεντρικές αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πορτογαλία την ίδια περίοδο.

Οι πρωτοβουλίες του ΠΣΕ αποτελούν συνέχεια των πετυχημένων εκδηλώσεών του, με αφορμή τα 60 χρόνια του ΝΑΤΟ και την περσινή σύνοδό του στο Στρασβούργο (Απρίλης 2009).

Στη συνάντηση, κεντρικό σύνθημα της οποίας είναι «ΝΑΤΟ, εχθρός των λαών και της ειρήνης - Να διαλυθεί», έχουν δηλώσει συμμετοχή τα αντίστοιχα κινήματα από Κύπρο, Σερβία, Ισπανία, Δανία, Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Αύριο, Σάββατο 30 του Γενάρη, το Πορτογαλικό Συμβούλιο Ειρήνης θα φιλοξενήσει επίσης διεθνές συμπόσιο αφιερωμένο στα 60 χρόνια δράσης του ΠΣΕ. Το ΠΣΕ θα εκπροσωπήσει ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ