Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πέπλο αποπροσανατολισμού για να περάσουν τα μέτρα

Προσπαθεί με κάθε τρόπο να βγάλει από το προσκήνιο τις αντιδραστικές αλλαγές σε Ασφαλιστικό, εργασιακά, εισόδημα

Στην τελική ευθεία για τη θεσμοθέτηση νέων μέτρων που θα πλήξουν το λαϊκό εισόδημα και θα τσακίσουν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, βρίσκεται η κυβέρνηση, αναζητώντας ταυτόχρονα τη «φόρμουλα» εξαπάτησης που θα χρησιμοποιήσει για να τα «σερβίρει» στους εργαζομένους.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζει το «πρόγραμμα σταθερότητας» - με την ενεργό ανάμειξη και στελεχών της Κομισιόν - που θα καταθέσει πρώτα στη Βουλή και στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μετά το «πάγωμα» και τις μειώσεις μισθών, αλλά και τις περικοπές των επιδομάτων που πλήττουν τις αποδοχές των δημοσίων υπάλληλων, η κυβέρνηση ετοιμάζει μπαράζ έμμεσων και άμεσων φόρων μέσα από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στα μέσα Γενάρη αναμένεται στη Βουλή και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Η σκληρή πολιτική λιτότητας που ακολουθεί στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, έχει ανοίξει και την «όρεξη» του μεγάλου κεφαλαίου, αφού ο ΣΕΒ ετοιμάζεται να προτείνει πάγωμα ή μηδαμινές αυξήσεις ενόψει των διαπραγματεύσεων με την πρόθυμη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αναλογιζόμενη τις αντιδράσεις που προκαλεί η πολιτική της και φοβούμενη τη δύναμη των ίδιων των εργαζομένων, η κυβέρνηση επιστρατεύει διάφορα «σενάρια» χειραγώγησης του λαού. Από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου και με τη συνδρομή υπουργών επιχειρείται να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι στους κόλπους της κυβέρνησης επικρατούν δύο απόψεις, με τη μια πλευρά να στηρίζει τη λήψη άμεσων μέτρων και την άλλη να ζητά την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών.

Πίσω από τις δήθεν «διαχωριστικές γραμμές» γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί ότι στο σύνολό της η κυβέρνηση προωθεί προαποφασισμένα μέτρα και πολιτικές (περικοπές σε μισθούς και κοινωνικές δαπάνες και εφαρμογή νέων διαρθρωτικών αλλαγών) απόλυτα εναρμονισμένες - όπως έχει εξάλλου τονίσει ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου - με το «προγραμματικό πλαίσιο» του ΠΑΣΟΚ.

Στην επιχείρηση παραπλάνησης των εργαζομένων ώστε να αποσπαστεί η προσοχή του από τα πραγματικά προβλήματα, εντάσσεται και η ανακίνηση των υποθέσεων των σκανδάλων. Ηδη, η κυβερνητική πλειοψηφία έχει καταθέσει προτάσεις για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών για τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, των «ομολόγων», της «Ζήμενς», της «Μονής Βατοπεδίου» και του «Γερμανού» που με τον ένα ή άλλον τρόπο εμπλέκονται οι εταίροι του δικομματισμού.

Στόχος της κυβέρνησης - με τη συνδρομή της ΝΔ - είναι με τις πρωτοβουλίες δήθεν περί «διαφάνειας» και καταπολέμησης της «διαφθοράς» να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να περάσουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τα σφοδρά αντιλαϊκά μέτρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα μέτρα που έρχονται(2010-10-08 00:00:00.0)
Κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων(2010-09-10 00:00:00.0)
Το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων(2010-05-02 00:00:00.0)
Πετσοκόβουν κι άλλο τους μισθούς(2009-12-25 00:00:00.0)
ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στο εισόδημα των εργαζομένων(2009-03-19 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα του Κολ(1996-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ