Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ: «Αφότου το θεατρικό έργο του Ντάριο Φο "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" εισχώρησε στο DNA κάθε Ελληνα, όλες οι πολιτικές παρατάξεις, θεωρούν εθνική προτεραιότητα τη μέριμνά τους υπέρ της μη πληρωμής φόρων, δασμών, ασφαλιστικών εισφορών, προστίμων πάσης φύσεως, δανείων ιδιωτών ή τραπεζών» (ο Γ. Μαρίνος στο ΒΗΜΑ).

ΣΥΝΔΡΟΜΟ: «Κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν λόγο για "επαναστατική γυμναστική της αριστεράς" και συμπληρώνουν ότι "οι εμπνευστές (...) ας θεραπευτούν επιτέλους απο το σύνδρομο της εφόδου στα χειμερινά ανάκτορα"» (με υπογραφή Τ. Παππά στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«ΣΤΑ ΕΚΑΤΟ ΜΕΤΡΑ»: «Με συνταγή Πολύδωρα το σχέδιο Χρυσοχοΐδη. Δύο φορές επιχειρήθηκε την τελευταία δεκαετία ο περιορισμός των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Η μία επί κυβέρνησης ΝΔ από τον Βύρωνα Πολύδωρα και η δεύτερη επί κυβέρνησης Σημίτη από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τώρα για τρίτη φορά επιχειρείται το ίδιο από το σημερινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εκτός των άλλων εξοπλίζει την Αστυνομία με νέα μέσα καταστολής των διαδηλωτών όπως αντλίες νερού, τεθωρακισμένα οχήματα, - τις γνωστές "αύρες"- και μελλοντικά, όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης (...) μερικές απο τις σημαντικότερες διατάξεις του νέου νομοσχεδίου είναι οι εξής: δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις εντός ζώνης ακτίνας 100 μέτρων περιμετρικά των κτιρίων του Προεδρικού Μεγάρου, του Μεγάρου Μαξίμου, της Βουλής και των διπλωματικών αποστολών ξένων χωρών (...) σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος (...) εφόσον η συνάθροιση εξακολουθεί ο εκπρόσωπος της αστυνομικής αρχής (...) διατάσσει τη διάλυση της συνάθροισης κάνοντας χρήση (...) κάθε πρόσφορου μέσου όπως η βίαιη απώθηση, η ρίψη ύδατος, η χρήση αστυνομικής ράβδου και η χρήση χημικών μέσων. Με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών (...) θα τιμωρείται όποιος δεν συμμορφώνεται με τους όρους (...) που προβλέπει τον περιορισμό των διαδηλώσεων σε μια λωρίδα» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ