Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Νέα» διακυβέρνηση...

«Θα αναμορφώσουμε το καθεστώς "ενοικίασης" εργαζομένων»,

διατυμπάνιζε όλη την προεκλογική περίοδο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

«Θα καταργήσουμε το "μπλοκάκι" στο Δημόσιο, βάζουμε τέρμα στην ομηρία χιλιάδων νέων, βάζουμε τέρμα σ' αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα».

(Ομιλία Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ 12/09/2009)

*

Γιατί θυμίζουμε τις παραπάνω «δεσμεύσεις» του πρωθυπουργού;

Γιατί χτες, κατά την επίσκεψή του, στο «Αττικό Νοσοκομείο», όπου και εξήγγειλε προσλήψεις προσωπικού για τη λειτουργία των 77 ΜΕΘ, κάτι «ξέχασε». Για την ακρίβεια, έκρυψε ότι αυτές οι προσλήψεις υπάγονται στο καθεστώς που ...υποσχόταν ότι θα «καταργήσει» και θα «αναμορφώσει»!

«Ξέχασε», δηλαδή, ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ δεν αφορούν σε μόνιμο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αλλά πρόκειται για «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους με «εργολάβο» το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που τους έχει προσλάβει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (συμβάσεις έργου) και με «μπλοκάκια»...

*

Είναι προφανές ότι έχουμε μπει για τα καλά σε φάση... «νέας», «ειλικρινούς», «αξιοκρατικής» και «φιλεργατικής» διακυβέρνησης.

Η οποία, φυσικά, πατάει σε σταθερές βάσεις.

Αντί άλλης αποδείξεως να υπενθυμίσουμε κάτι ακόμα:

Ο νόμος που νομιμοποίησε τα δουλεμπορικά γραφεία «ενοικίασης» εργαζομένων, τον οποίο θα «αναμόρφωνε» και θα «εξανθρώπιζε» ο κ. Παπανδρέου, κι αυτός ο νόμος (ο 2956/2001), νόμος του... ΠΑΣΟΚ είναι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ