Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απάνθρωπη και υποκριτική πολιτική για τους μετανάστες...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΣΤΕ «ασφάλεια, δικαιοσύνη και ανθρωπιά» θέλει να προσφέρει η κυβέρνηση με τη μεταναστευτική πολιτική της; (Ο Γ. Παπανδρέου το είπε αυτό...).

Για το πρώτο ίσως και να συμφωνήσουμε, αν εννοεί, φυσικά, την «ασφάλεια» των αστυνομικών τμημάτων, που είναι γνωστά για την ...ανθρωπιστική συμπεριφορά τους στους μετανάστες.

Οσο για τα υπόλοιπα, ας τα εξηγήσει καλύτερα στους μετανάστες, που δουλεύουν ανασφάλιστοι, με μεροκάματα δυστυχίας και χωρίς κανένα δικαίωμα σε μεγαλοεργολάβους και δουλεμπορικές εταιρείες.

Ξέρετε για ποιες λέμε, γι' αυτές που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει συντομότατα να νομιμοποιήσει, καθότι ...πρέπει να βάλει τάξη στο χώρο, όπως λέει.

Βέβαια, τα ...εργατικά δικαιώματα δεν τα συμπεριλαμβάνει στη «μεταναστευτική» πολιτική της η κυβέρνηση, ούτε στη σχετική συζήτηση. Προφανώς, δεν τη συμφέρει κάτι τέτοιο.

ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΛΑΓΗΚΑΜΕ από τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ σχετικά με το ότι «δεν υπάρχει διορία» (ούτε και μετά το 2011) για την αποχώρηση των «συμμαχικών» δυνάμεων από το Αφγανιστάν...

Δεν ξέρουμε αν εκπλαγήκανε πολλοί και διάφοροι, που όταν εκλέχθηκε ο Ομπάμα στις ΗΠΑ μας έλεγαν για «νέο πνεύμα», «ελπίδες» και άλλα τέτοια βαρύγδουπα και αισιόδοξα.

Ισως όχι, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς μάλλον έλεγαν συνειδητά ψέματα. (Πόσο ανόητος, άλλωστε, μπορεί να είναι κανείς;)

Πάντως, για να μην ξεχνιόμαστε, στο Αφγανιστάν υπάρχουν μερικές χιλιάδες Ελληνες στρατιωτικοί, που στοιχίζουν μερικά εκατομμύρια ευρώ στην «εθνική οικονομία», που οι κυβερνώντες δηλώνουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ότι έχει το μαύρο της το χάλι.

Για καμία περικοπή που να αφορά αυτές τις ιστορίες, φυσικά, δεν γίνεται κουβέντα. Αφού υπάρχει η Υγεία, η Παιδεία και η Κοινωνική Ασφάλιση του κοσμάκη πώς είναι δυνατόν να ...στενοχωρήσουμε τους «συμμάχους» μας;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ