Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η πράσινη καραμέλα του ΕΦΕΤ...

Να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι θα αναβαθμιστεί η λειτουργία του ΕΦΕΤ, με διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόκειται να δοθεί, λέει, μεγάλο βάρος στον τρόπο λειτουργίας του και θα γίνει ...αναδόμηση του φορέα. Προσθέτει ακόμα πως «τα τρόφιμα αποτελούν αιχμή του δόρατος» της πολιτικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πράγματι, τα τρόφιμα είναι πολύ σοβαρό θέμα, τα υγιεινά τρόφιμα είναι πολύ σοβαρό θέμα, τα φτηνά τρόφιμα είναι πολύ σοβαρό θέμα, η προστασία της υγείας των καταναλωτών τροφίμων είναι πολύ σοβαρό θέμα.

Ομως, ανακοινώσεις του τύπου ότι θα οριστεί σύντομα νέα διοίκηση στον ΕΦΕΤ και ότι πολύ σύντομα θα επιβληθούν ποινές σε τέσσερις επιχειρήσεις που παρανόμησαν, χωρίς καν να κατονομάζονται, δε λύνουν κανένα πρόβλημα. Αποτελούν απλώς φτηνή επικοινωνιακή προπαγάνδα.

Ο ΕΦΕΤ στην ουσία υπολειτουργεί και έχει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα. Το αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στελεχώσει επαρκώς τον ΕΦΕΤ και του δώσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό θα δείξει, όμως το ζήτημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είναι η αιτία των διατροφικών σκανδάλων, της παραγωγής και διάθεσης επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία τροφίμων και της ανελέητης κερδοσκοπίας σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών. Και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προφανώς γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει και οι σχετικές δηλώσεις της γίνονται εμφανώς για λόγους δημιουργίας απατηλών εντυπώσεων. Τα φτηνά και υγιεινά τρόφιμα δεν μπορούν να υπάρξουν στον καπιταλισμό και το κακό δε θα χτυπηθεί στη ρίζα του όσοι έλεγχοι κι αν γίνονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ