Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φαρισαϊσμός και πρόκληση για το λαό

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιο για τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου στο υπουργικό συμβούλιο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ο φαρισαϊσμός ως κάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής περισσεύει.

Αποτελεί πρόκληση προς τους εργαζόμενους και την αξιοπρέπειά τους η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο για τη "φιλανθρωπία", ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον αρχιεπίσκοπο, καθώς και τα "μέτρα" ελεημοσύνης που παίρνουν ή εξήγγειλαν ότι θα πάρουν η κυβέρνηση και η εκκλησία. Καμία πλευρά βεβαίως δεν έθεσε το αυτονόητο ερώτημα "ποιος ευθύνεται που χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε συνθήκες απόλυτου εξευτελισμού;".

Η ελεημοσύνη και το κουπόνι τείνει να γίνει σε μεγάλο βαθμό επίσημη πολιτική, την ίδια ώρα που καρατομούνται στοιχειώδη εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Την ίδια ώρα τα κέρδη της πλουτοκρατίας αυξάνουν και σε συνθήκες κρίσης, ενώ κανείς δε γνωρίζει σε ποιο ύψος ανέρχεται η εκκλησιαστική περιουσία.

Στην προσβολή οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν με ένταση της πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτή είναι η λύση και όχι η αποδοχή και ο συμβιβασμός με το μαζικό φαινόμενο της φτώχειας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ