Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφασιστικότητα στις αντιδραστικές επιλογές

Σαν... νέο ξεκίνημα, επιχείρησαν να εμφανίσουν τον κρατικό προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς οι υπουργοί που πέρασαν από το βήμα της Βουλής, στην προσπάθεια - πρόκληση να υποστηρίξουν ότι η κυβερνητική πολιτική πρέπει να γίνει υπόθεση ολόκληρου του λαού.

Στη γνωστή τρομοκρατική γραμμή κινήθηκε ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος προσπαθώντας να δείξει ότι τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζονται είναι αναγκαία. Επανέλαβε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι υπό κατάρρευση» υποστηρίζοντας ότι η πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση για το 2009 τριπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι. «Από 850 εκατομμύρια ευρώ το 2008, φέτος χρειαστήκαμε 2,47 δισ. ευρώ έκτακτης κρατικής χρηματοδότησης, για να δώσουμε συντάξεις Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου και το δώρο των εορτών, ενώ του χρόνου η σχετική δαπάνη θα ανέλθει στα 3,8 δισ. ευρώ και το 2011 θα ξεπεράσει τα 5,2».

Κινδυνολογώντας ασύστολα είπε ότι ότι «το 2015 ο τότε υπουργός θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι δε θα δοθούν 14 μηνιαίες συντάξεις και τα δώρα». Ως εκ τούτου ως λύση πρότεινε τις αντιασφαλιστικές προτάσεις της κυβέρνησης που συζητιούνται στο λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο», που προβλέπουν ουσιαστικά την κατάργηση των συντάξεων όπως τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, προτάσεις που ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2010 θα ψηφιστούν από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ