Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Η ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ: «Η σχεδιαζόμενη αύξηση των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα εντός του 2010, όπως και η φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών το ίδιο έτος μέσω ΦMAΠ, ETAK και έκτακτης εισφοράς, θα οδηγήσουν την οικοδομική δραστηριότητα και την κτηματαγορά σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα. Kαι όμως, τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη ήταν αυτά που πριν τις εκλογές της 4ης Oκτωβρίου κατηγορούσαν την τότε κυβέρνηση ότι ακολουθεί την πεπατημένη και υπερφορολογεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Τώρα οι φορολογούμενοι βιώνουν μια συνεχή καταιγίδα αυξήσεων στους υφιστάμενους φόρους και επιβολής νέων, καθώς και συνεχείς επιβαρύνσεις πάσης φύσεως (...) η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι από το 2010 και μετά από κοινωνικό διάλογο θα εφαρμοσθεί ένα νέο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει τα φορολογικά βάρη πιο δίκαια. Aυτό όμως είναι απλά μια δήλωση καλών προθέσεων...» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΘΥΜΑΤΑ: «Oσο βέβαιον είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι οι φοροφυγάδες θα διαφύγουν και πάλι. Το πιθανότερο αποτέλεσμα των φορολογικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση θα είναι η περαιτέρω επιβάρυνση των ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων που λειτουργούν ως υποζύγια. Μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να βάλουν για μίαν ακόμη φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη» (ο Στ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ).

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΟ: «Ορθά εξετάζει η κυβέρνηση την κατάργηση κάποιων από τις 980 φοροαπαλλαγές που υπάρχουν και στοιχίζουν στο Δημόσιο περί τα 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Οι πληροφορίες λένε ότι "κινδυνεύουν" περισσότερες από 100 και η σχετική απόφαση θα ληφθεί έπειτα από διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι απαλλαγές οι οποίες δεν εξυπηρετούν πια κάποιον κοινωνικό σκοπό. Και η προϋπόθεση αυτή θα πρέπει οπωσδήποτε να τηρηθεί, γιατί σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, οι δυσμενείς φορολογικές ανατροπές που αγγίζουν μικρά και μεσαία εισοδήματα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, δυσβάστακτες» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ