Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαράδεκτες παρεμβάσεις

Δεν άρεσε στον Κώνστα, τον οικονομικό συντάκτη του ΑLTER, η παρέμβαση του ΠΑΜΕ που χτες, πρώτη μέρα του «διαλόγου» - πρόκληση για το Ασφαλιστικό, προχώρησε στο συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας, με στόχο να ματαιώσει την πρεμιέρα της φιέστας που επιχειρούν να στήσουν κυβέρνηση, μεγαλοεργοδότες και οι πρόθυμες ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Δεν του άρεσε που ματαιώθηκε η «πρώτη» ενός ψευτοδιαλόγου που από τώρα είναι γνωστό ότι θα οδηγήσει στην ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση των όρων συνταξιοδότησης των εργαζομένων. Ταυτίστηκε απόλυτα και με την ουσία των παραπέρα ανατροπών σε βάρος των εργαζομένων και ενοχλήθηκε απ' αυτή τη δράση των ταξικών δυνάμεων. Και τι πρόβαλλε ως τεκμηρίωση της αντεργατικής του άποψης; Οτι χάθηκε μία μέρα από τους σχεδιασμούς που έχουν κάνει κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες. Και διατύπωσε διάφορες βρομιές, παρμένες από το οπλοστάσιο της μαύρης αντίδρασης, φτάνοντας στο σημείο να παρουσιάσει τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ανάμεσά τους και κομμουνιστές, ως προνομιούχους και αμειβόμενους, που... περιφέρονται πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο γνωστός, από το επιχειρηματικό ρεπορτάζ, δημοσιογράφος, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να μιλάει για την καταστροφική εικόνα που παρουσιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και να προπαγανδίζει ότι πρέπει οπωσδήποτε και άμεσα να παρθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τέτοια δημοσιογραφία, προκλητικά φιλοεπιχειρηματική κάνει και μετά λέει ότι «ενημερώνει», χρησιμοποιώντας ακόμη και ψέματα όπως τα περί «προνομιούχων του ΠΑΜΕ».

Την απαράδεκτη στάση του Κώνστα φαίνεται πως ζήλεψε και η σχολιάστρια του δελτίου, Μακρή, η οποία επιχείρησε να προβοκάρει τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα, σύμφωνα με την οποία στον πόλεμο της καπιταλιστικής εργοδοσίας, πρέπει να απαντήσεις με πόλεμο. Η σχετική αναφορά της Αλ. Παπαρήγα μπορεί να ήταν «Ο στόχος ο δικός μας είναι αυτό που λέμε: Στον πόλεμο της κυβέρνησης, της σημερινής και της προηγούμενης, γιατί όλα αυτά είναι σωρευτικά, στον πόλεμο της καπιταλιστικής εργοδοσίας, πρέπει να απαντήσεις με πόλεμο», αλλά η σχολιάστρια παριστάνοντας την ανυποψίαστη και κάνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την ουσία της δήλωσης, επιχείρησε να τη χαρακτηρίσει απαράδεκτη, ενώ προχωρώντας σε, ΠΑΣΟΚικού τύπου, ακροβασίες μίλησε για Βόρεια και Νότια Κορέα.

Για να κατανοηθεί το μέγεθος της πρόκλησης των δύο δημοσιογράφων, αρκεί να σημειώσει κανείς ότι προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του παρουσιαστή των ειδήσεων Ν. Χατζηνικολάου.

Παρόμοιοι ήταν οι σχολιασμοί όλων των καναλιών. Που πρόβαλαν ως «αντιδημοκρατική» και «ακραία» μια μορφή πάλης για την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλισης, το οποίο ξηλώνουν (αυτή είναι η δημοκρατία για τους αστούς, τα κόμματα και τα κανάλια τους, το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων) και με το «διάλογο» κυβέρνηση - ΣΕΒ - πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, δηλαδή στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Πληρωμένη απάντηση πήραν βέβαια και οι δυο τους και από τον εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, Π. Μεντρέκα, ο οποίος παρεμβαίνοντας στο δελτίο ειδήσεων όχι απλά κατάγγειλε αυτού του είδους την αντιπαράθεση που επιλέχθηκε, αλλά ξεκαθάρισε με κάθε τρόπο ότι το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές συνδικαλιστές που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν να καλούν τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές της αντίστασης και να δυναμώσουν τους πολύμορφους αγώνες τους. Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά - αντιδραστικά σχέδια που επεξεργάζονται η ΕΕ και οι δυνάμεις του κεφαλαίου από κοινού με τις ντόπιες κυβερνήσεις.


Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγριες δολοφονίες συνδικαλιστών στην Κολομβία(2008-06-03 00:00:00.0)
Απαράδεχτη η συμπεριφορά του MEGA(2007-09-12 00:00:00.0)
Τα γιουσουφάκια του εκσυγχρονισμού(2003-09-27 00:00:00.0)
Αποκαλυπτική αυτοκριτική(2003-09-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-02-05 00:00:00.0)
Υποκριτές και λογοκριτές(2002-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ