Τρίτη 6 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Διαφορετικές «αναγνώσεις» του αποτελέσματος

Οι «σύμμαχοι» δε συμμερίζονται την ανακούφιση του ΣΥΝ

Με ανακούφιση υποδέχτηκε το εκλογικό αποτέλεσμα η ηγεσία του ΣΥΝ, με κατήφεια και σκεπτικισμό όμως βρίσκονται οι «σύμμαχοί» στο ΣΥΡΙΖΑ. Εχοντας θέσει προεκλογικά ως μοναδικό στόχο το 3% και την είσοδο στη Βουλή, η Κουμουνδούρου πανηγύρισε χτες το μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ποσοστό της, την ίδια ώρα που στελέχη του ΣΥΝ ανέφεραν χτες ότι αυτό το αποτέλεσμα θα «κλείσει τα στόματα» όσων από το ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησαν και αμφισβητούν τον Αλ. Τσίπρα, αρνούμενοι να τον δεχτούν ως επικεφαλής του σχήματος.

Την ίδια ώρα όμως στελέχη άλλων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ π.χ. από την ΚΟΕ αλλά και από τους λεγόμενους ανένταχτους - υπενθυμίζουμε εδώ ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι εκπρόσωποι της ΚΟΕ στην Επιτροπή ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποχωρήσει διαμαρτυρόμενοι για το... διακοσμητικό της ρόλο - σημείωναν πως δεν μπορεί να γίνεται λόγος για «νίκη», από τη στιγμή που ο στόχος είχε τεθεί στο χαμηλότερο δυνατό σημείο. Υπενθύμιζαν τις απώλειες σε σχέση με το ποσοστό της εκλογικής αναμέτρησης του 2007. Και δεν έκρυβαν το σκεπτικισμό τους για το γεγονός ότι στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπείται καμία συνιστώσα ενώ είναι πολύ ισχυρή η παρουσία της «Ανανεωτικής Πτέρυγας».

Αλλα στελέχη συνιστωσών εξέφραζαν δυσαρέσκεια για την εκλογή του Γρ. Ψαριανού και τη μη εκλογή του Π. Κοροβέση, ενώ προβληματισμό εξέφραζαν και για την εκλογή του Β. Μουλόπουλου (ψηφοδέλτιο Επικρατείας) και για το κατά πόσο θα μπορέσει να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έκρυβαν επίσης τη δυσαρέσκειά τους από την εύνοια που τα ΜΜΕ επέδειξαν απέναντι στον Αλ. Τσίπρα χωρίς την οποία - σημείωναν - δεν θα μπορούσε να εκλεγεί. Για την επιβεβαίωση των λεγομένων τους επικαλούνταν δημοσιογράφους που το βράδυ των εκλογών έσπευσαν να ανακηρύξουν τον Αλ. Τσίπρα ως ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τους: Αλ. Τσίπρα, Φ. Κουβέλη, Δ. Παπαδημούλη, Γρ. Ψαριανό, Θ. Δρίτσα, Π. Λαφαζάνη, Ευαγγελία Αμανατίδου - Πασχαλίδου, Ηρώ Διώτη, Τ. Κουράκη, Θ. Λεβέντη, Ν. Τσούκαλη, Μ. Κριτσωτάκη και Β. Μουλόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ