Τρίτη 6 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καμιά αναμονή!

Στον απόηχο των πανηγυρισμών του ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα των εκλογών, που του δίνει την καρέκλα της διακυβέρνησης, παραμένουν στο επίκεντρο οι δηλώσεις και διακηρύξεις τόσο στελεχών του ΠΑΣΟΚ όσο και του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου ότι από σήμερα κιόλας μπαίνουν σε τροχιά εφαρμογής τα μέτρα για την ανάκαμψη από την καπιταλιστική κρίση. Οι όποιες - μειωμένες - προσδοκίες για καλύτερες μέρες μπορεί να υπήρχαν στη σκέψη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, θα διαλυθούν πολύ γρήγορα με την εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου «Σχεδίου των πρώτων 100 ημερών», που προαναγγέλλει νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

Ο καπετάνιος άλλαξε, η ρότα όμως παραμένει ίδια. Βαδίζοντας στα χνάρια της πολιτικής της ΝΔ, ακολουθώντας απαρέγκλιτα τη στρατηγική πορεία της ΕΕ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χαράσσει την πολιτική της έχοντας στο επίκεντρο τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αλλωστε, τόσο το ευρωενωσιακό σχέδιο ανάκαμψης από την κρίση, όσο και οι θέσεις και προτάσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν καθορίσει τα επόμενα βήματα, τα οποία με προσήλωση έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά περνούν μέσα από την ακόμα πιο σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων, το σφοδρό χτύπημα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους με πρώτο στην «ατζέντα» αυτό στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μπροστά στη νέα αντιλαϊκή θύελλα, στο πλήρες ξεδίπλωμα της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας, στα νέα μέτρα υπέρ των μονοπωλίων που βρίσκονται καθ' οδόν ανοίγοντας πυρ κατά μέτωπο ενάντια στα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να ανασκουμπωθούν, να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και να εκφράσουν αυτή τη δύναμη στην πράξη. Να μη χαρίσουν χρόνο στην κυβέρνηση, να μη συναινέσουν σε «περιόδους χάριτος». Γιατί με το πέρασμα της «περιόδου χάριτος» και «προσαρμογής» της νέας κυβέρνησης, ο λαός θα βρίσκεται σε χειρότερη θέση, με τσαλαπατημένους μισθούς και συντάξεις, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, με καταπατημένο ηθικό.

Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών παραμένει και τις επόμενες μέρες: Να δείξει ο λαός τη δύναμή του μέσα από την οργάνωση και ανασύνταξη του κινήματος, να αντεπιτεθεί στη νέα λαίλαπα αντιδραστικών μέτρων, προκειμένου να φρενάρει τα νέα μέτρα, να «δείξει τα δόντια του» στην πλουτοκρατία. Μπορεί να μην αξιοποίησε την ευκαιρία να εκφράσει τη δύναμή του στις κάλπες, ωστόσο παραμένει η κύρια και βασική ευκαιρία που μετριέται και καταγράφεται καθημερινά: Στην οργάνωση στα σωματεία, στην ανάπτυξη ταξικών αγώνων κόντρα στην πολιτική των μονοπωλίων, στο άνοιγμα του δρόμου για τη λαϊκή αντεπίθεση. Από αυτό το μετερίζι το ΚΚΕ ούτε έλειψε ούτε πρόκειται να λείψει. Οπως και πριν τις εκλογές εκεί ρίχνει όλες του τις δυνάμεις. Από σήμερα κιόλας, με μεγαλύτερη απαιτητικότητα, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, συνεπείς στο ραντεβού τους με τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ακόμα πιο μαχητικά, ακόμα πιο δυναμικά μπαίνουν στην πρώτη γραμμή, για τη συσπείρωση των εργαζομένων, για το ενιαίο μέτωπο εργατιάς, αγροτιάς, μικρών αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, γυναικών, μεταναστών, για την οργάνωση της πάλης ώστε να ματαιωθούν αντιδραστικά μέτρα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή αντεπίθεση. Η ελπίδα παραμένει στα χέρια του λαού για να πάρει σάρκα και οστά στην ανάπτυξη των καθημερινών αγώνων.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ