Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!

Μαζικότατη, ενθουσιώδης και γεμάτη αγωνιστικό παλμό η χτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως

Eurokinissi

«

Πιο ψηλά, λίγο ακόμα, πιο κοντά, να αγγίξουμε το δικό μας ουρανό»... Με τις σφιγμένες γροθιές και τις κατακόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο να ανεμίζουν ψηλά, να χρωματίζουν τον ουρανό, να στέλνουν προσκλητήριο σε πανστρατιά για τη λαϊκή αντεπίθεση. Ξαφνικά, μόλις τελείωσε η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στηνμεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως, το κόκκινο απλώθηκε παντού. Κοιτάς ψηλά και βλέπεις κόκκινο. Στο πλάι σου κόκκινο. Οι νέοι της ΚΝΕ ανεβαίνουν στην εξέδρα και χρωματίζουν και την οροφή του σκηνικού με κόκκινο. Ανεμίζουν τις σημαίες ακόμα πιο ψηλά, αγκαλιάζονται με τις χιλιάδες σημαίες της συγκέντρωσης, γίνονται ένα.

Τα συνθήματα πέφτουν βροχή. Στέλνουν μήνυμα: «Στα χέρια του λαού η ελπίδα και η δύναμη. ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ». Στην καρδιά της Αθήνας, η καρδιά του λαού που αγωνίζεται, χτύπησε δυνατά χτες βράδυ. Τροφοδοτώντας αισιοδοξία, πείσμα, αποφασιστικότητα μικρές και μεγάλες «αρτηρίες» που σε όλη τη χώρα έδιναν, δίνουν και θα δίνουν ως την τελευταία στιγμή που θα κλείνουν οι κάλπες τη σπουδαία μάχη να αναδειχτεί απ' αυτές τις εκλογές πιο δυνατό το ΚΚΕ, πιο δυνατός ο λαός, ισχυρή η λαϊκή αντιπολίτευση.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως χτες βράδυ ήταν ένα στιγμιότυπο αυτής της μάχης με όλα της τα χαρακτηριστικά. Μαζικότερη από τις προηγούμενες αντίστοιχες συγκεντρώσεις, ενθουσιώδης και γεμάτη αγωνιστικό παλμό, όχι μόνο για τη μάχη της Κυριακής, αλλά κυρίως για τις μεγάλες μάχες που έρχονται. Ναι, η ελπίδα είναι εδώ! Οι χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, άνθρωποι που τώρα συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές, με την απόφαση να πορευτούν μαζί τους ως την κάλπη και παραπέρα ακόμα, συγκρότησαν μια ενθουσιώδη διαδήλωση. Εδωσαν με την παρουσία τους ψήφο εμπιστοσύνης στο Κόμμα που δεν τους πρόδωσε ποτέ, που τους υπερασπίστηκε, αγωνίστηκε για τα δίκια τους, γνωρίζοντας ότι και αύριο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με περισσότερο πείσμα, θα συνεχίσει την πάλη του.


Eurokinissi

Εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και μεγαλύτεροι, άντρες και γυναίκες, οικογένειες ολόκληρες ήταν εκεί. Πολύ πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της συγκέντρωσης. Κατευθείαν στο Πεδίον του Αρεως ή στις προσυγκεντρώσεις, στην Ομόνοια, στην Κάνιγγος, στα Προπύλαια, στο Μοναστηράκι, στο Σύνταγμα, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην πλατεία Αττικής, στη Βάθης, στο Σταθμό Λαρίσης, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στην πλατεία Αμερικής... Πολύβουα, άλικα «ρυάκια» να ρέουν με φορά προς την «πηγή» τους, γιατί έμαθαν χρόνια να πορεύονται κόντρα στο ρεύμα. Οργανωμένα, συγκροτημένα, με τα κόκκινα λάβαρα ψηλά να κυματίζουν, ίδια πύρινη λάβα που διέσχιζε τον ουρανό της Αθήνας χαράσσοντας βαθιά το σημάδι της.

Χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου, από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, διένυσαν χτες βράδυ την απόσταση ως το Πεδίον του Αρεως. Ανάμεσά τους και πολλοί που αντάμωσαν με το ΚΚΕ, έχοντας υπερνικήσει εμπόδια, ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα. Βρέθηκαν δίπλα δίπλα συνάδελφοι, συγχωριανοί, φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές. Μοιράστηκαν εικόνες και μηνύματα, σκέψεις, προτάσεις για το κάτι παραπάνω που μπορεί να γίνει ως την Κυριακή, για τη μια παραπάνω συνείδηση που μπορεί ως τότε να κερδηθεί. Αντλησαν δύναμη ο ένας απ' τον άλλο. Πολύτιμη, για να μη χαθεί ούτε λεπτό, να μην αφεθεί καμία δυνατότητα να πάει χαμένη.

Χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου μίλησαν χτες βράδυ για όλους εκείνους που η φωνή τους πνίγεται στις φάμπρικες και τα γιαπιά, τα μηχανοστάσια και τα γραφεία. Για όλους εκείνους που η φωνή τους πνίγεται στο άδικο. Εκείνους καλούσαν όταν βροντοφώναζαν καθόλη τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα: «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη». Εκείνους προέτρεπαν: «Ισχυρό ΚΚΕ - Αντεπίθεση λαέ». Εκείνους που το σκέφτονται, που θέλουν να κάνουν το βήμα, εκείνους που ταλαντεύονται. Χιλιάδες νέοι απευθύνονταν στους συνομήλικούς τους, υπενθυμίζοντάς τους: «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη».

Χιλιάδες γροθιές, χιλιάδες φωνές έβαλαν στο λαϊκό στόχαστρο και τους άλλους. Εκείνους που με την πολιτική τους στερούν τα πάντα από το λαό και δίνουν τα πάντα στην πλουτοκρατία. Λέγοντάς τους με στεντόρεια φωνή: «ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ληστεύουν το λαό για την πλουτοκρατία». Αλλά ακόμα και σε εκείνους που κοροϊδεύουν το λαό ότι τάχα έχουν πρόταση που όλους τους ικανοποιεί, όλους τους βολεύει, που προσπερνάνε το κρίσιμο δίλημμα και εφευρίσκουν άλλα ψεύτικα κι ανύπαρκτα: «Τέρμα πια στον εμπαιγμό, ή με τα μονοπώλια ή με το λαό»!

Δυνατό ΚΚΕ, δυνατός λαός, ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση! Αυτό το πρόταγμα της χτεσινοβραδινής διαδήλωσης. Αυτό το ζητούμενο της μάχης που συνεχίζεται πυρετωδώς ως το τελευταίο λεπτό το βράδυ της Κυριακής. Κάθε λεπτό και στιγμή από το πρωί της επόμενης μέρας. Η κάλπη θα κρίνει αν το πρωί της Δευτέρας περισσότερα στρατεύματα θα ενισχύσουν το στρατόπεδο της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σ' έναν πόλεμο που δε θα σταματήσει αν δεν κερδηθεί. Αν το πρωί της Δευτέρας όσοι καταδυναστεύουν τον λαό θα έχουν θορυβηθεί, έχοντας απέναντί τους τον ίδιο το λαό και το Κόμμα του, το ΚΚΕ, πιο δυνατό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ