Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία ΠΑΣΟΚ για τα διόδια

Γρηγοριάδης Κώστας

Οσο πλησιάζουμε την κρίσιμη ημερομηνία των εκλογών, τόσο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δίνουν όλο και περισσότερα δείγματα υποκρισίας και εμπαιγμού. Χαρακτηριστική περίπτωση η ακόλουθη δήλωση του πολιτικού εκπροσώπου Δημοσίων Εργων του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μαγκριώτη, με αφορμή τις νέες αυξήσεις των διοδίων στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας:

«Το ΠΑΣΟΚ - είπε - έχει δεσμευθεί ότι θα ζητήσει να αφαιρεθούν οι έμμεσοι φόροι υπέρ του κράτους, που έχει κρύψει μέσα στις συμβάσεις παραχώρησης η κυβέρνηση, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την κατασκευή του έργου και οι οποίοι αποτελούν το βασικό λόγο που οι τοπικές, οι περιφερειακές οικονομίες και οι πολίτες τους πληρώνουν και θα πληρώνουν ακόμη πιο ακριβά διόδια για τα επόμενα τριάντα χρόνια».

Κι όμως: Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που το 2002 προκήρυξε τους διαγωνισμούς για τις συμβάσεις παραχώρησης, που παραδίνουν το εθνικό οδικό δίκτυο στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, με αποτέλεσμα να έχουμε τις υπέρογκες αυξήσεις στα χαράτσια των διοδίων. Συμβάσεις παραχώρησης που βέβαια σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τις ψήφισε «και με τα δύο χέρια» στη Βουλή, μαζί βέβαια και με τους βουλευτές της ΝΔ!

Τώρα, προφανώς, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ «ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα». Αλλά ο λαός δεν είναι τόσο αφελής όσο νομίζουν. Γι' αυτό και θα τους μαυρίσει. Θα ψηφίσει ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση χωρίς χαράτσια πουθενά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ