Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10488

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική πάλη και ο ρόλος των κομμουνιστών

Ολοκληρώθηκαν στη Δαμασκό οι εργασίες της Συνάντησης Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, στην οποία έλαβαν μέρος 52 κόμματα από 44 χώρες όλου του κόσμου.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ απόψε στις 7.30 μ.μ.

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Σήμερα στην Αθήνα χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, των μεταναστών. Σήμερα το βράδυ σηκώνουμε τα κόκκινα λάβαρα, συμμετέχοντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, για να διατρανώσουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας. Εχουμε τη θέληση να βαδίσουμε το δρόμο που θα το επιβάλει με ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές, για πιο δυνατούς ταξικούς πολιτικούς αγώνες από την επόμενη μέρα.


Σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα δώσει συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και τη δημοσιογράφο Ε. Μπαλτατζή, σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι.


Προσφορές

Ο Μ. Β. προσφέρει 2.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

Επίσης οι: Ν. Χ. - Δ. Π. προσφέρουν 3.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σ. Βαγγελιώ Λύτρα πρόσφερε 2.046 ευρώ στο ΚΚΕ.


Είναι ώρα ευθύνης

Η ΝΔ δεν μπορούσε να συνεχίσει την επιβολή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, γιατί διόγκωσε τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Το ΠΑΣΟΚ έχει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ και ξέρει, ταυτόχρονα, την τέχνη να παραπλανά το λαό. Λέει ότι θα κάνει καταγραφή της οικονομίας για να δει πόσο αντέχει η οικονομία. Δηλαδή, η διαφορετική του αντίληψη σε σχέση με τη ΝΔ, η «αναδιανομή» και το «δίκαιο κράτος», όπως υποσχέθηκε, τοποθετείται στις συμπληγάδες της αντοχής της οικονομίας. Η ΝΔ μίλησε ανοιχτά ότι δεν αντέχει η οικονομία, γι' αυτό χρειάζονται σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Το ΠΑΣΟΚ μιλά για πολιτική σε όφελος όλων, δηλαδή και του λαού, αλλά αν αντέχει η οικονομία. Αλλά, ήδη, μιλά για «άδεια ταμεία». Προετοιμάζει τις συνειδήσεις, στο έδαφος της «καμένης γης» που παρέλαβαν, να χειραγωγηθούν στη λογική της ανάγκης για πιο σφοδρή αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση, με λιτότητα και νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Μετά τις 4 Οκτώβρη θα έχουμε μια χειρότερη ΝΔ, ένα χειρότερο ΠΑΣΟΚ, γιατί το κεφάλαιο, στο όνομα της εξόδου από την κρίση, γίνεται ακόμη πιο επιθετικό. Τώρα είναι ώρα εύθύνης. Δυνατό ΚΚΕ, για να εμποδίσουμε τα χειρότερα, για την αντεπίθεση.



ΚΚΕ
Να τιμωρηθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και για τις αυξήσεις διοδίων

ΣΕΛ.  25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ