Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν δοκιμαστεί στην πλάτη του λαού

Στα Ταμπάχανα της Πάτρας μίλησε ο Ν. Καραθανασόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ

Στα Ταμπάχανα της Πάτρας μίλησε ο Ν. Καραθανασόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ. Ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε:

«Στις 4 Οκτώβρη θα έχουμε και κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Θα παίζεται το ίδιο έργο και χειρότερο και από τους δύο. Η διαχωριστική γραμμή ή με τη ΝΔ ή με το ΠΑΣΟΚ είναι ψεύτικη, πλαστή. Η ΝΔ κατηγορούσε παλιότερα, ακόμα και σήμερα, το ΠΑΣΟΚ ότι άδειασε τα κρατικά ταμεία με την σπατάλη, τη ρουσφετολογία, με παροχές στους «ημέτερους», με δάνεια που δεν τα αξιοποίησε σωστά. Τι διαφορετικό λέει σήμερα το ΠΑΣΟΚ κατά της ΝΔ; Οτι άδειασε τα κρατικά ταμεία με τη ρουσφετολογία και τις δωρεές στους κουμπάρους ότι δεν αξιοποίησε τα κοινοτικά κονδύλια, γιατί δε λειτουργούσε και δεν εργαζότανε εντατικά η κυβέρνηση. Οτι δεν έφτιαξε μηχανισμό να συλλάβει τη φοροδιαφυγή ότι είναι μια κυβέρνηση ανίκανη. Τι ανταπαντά η ΝΔ; Οτι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει σχέδιο.

Και οι δύο φωνάζουν ότι η Ελλάδα επί των ημερών του άλλου κόμματος έχασε θέση και πόντους στα πλαίσια της ΕΕ. Οτι σε όλες τις χώρες της ΕΕ γίνονται θεαματικές θετικές αλλαγές, όλα πάνε καλύτερα και εξαίρεση αποτελεί η Ελλάδα. Λένε ψέματα συνειδητά όταν πότε μας φέρνουν το θαύμα της Δανίας και της Σουηδίας, πότε το θαύμα της Ιρλανδίας. Κρύβουν ότι στα χρόνια που πέρασαν το κεφάλαιο στην Ελλάδα ήταν πρώτο σε κερδοφορία στην ΕΕ. Τεράστια κεφάλαια έχουν μετακινηθεί στα Βαλκάνια, αλλά και σε άλλες χώρες για επενδύσεις ή καταθέσεις. Λένε ψέματα και κρύβουν ότι σε όλες αυτές τις χώρες όπως και τις υπόλοιπες έχουν γκρεμισθεί πάνω από το 50% των κοινωνικών κατακτήσεων, ότι στις χώρες αυτές πληρώνουν υψηλούς φόρους οι εργαζόμενοι, ότι εκεί υπάρχει εκ περιτροπής εργασία, μερική απασχόληση, ότι υπάρχει και εκεί ανοικτή και μισοκρυμμένη ανεργία.

Για τους εργαζόμενους και το λαό υπάρχει λύση και διέξοδος και βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια τους. Δεν είναι υπόθεση και ευθύνη μόνο του ΚΚΕ. Η 4η Οκτώβρη πρέπει να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα. Εμπιστεύσου το ΚΚΕ! Αυτοί δεν αλλάζουν, χειρότεροι μόνο γίνονται. Αλλαξε εσύ. Και πλούτος υπάρχει και δρόμος για να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα, για να ζήσεις καλύτερα. Αποδυνάμωσε τώρα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Τώρα ψήφισε ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ