Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Η πραγματική σύγκρουση είναι ανάμεσα στους δυο δρόμους ανάπτυξης

Ομιλία χτες στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης από τους Γ. Ζιώγα και Κ. Μωυσίδη, υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ

Ο Γ. Ζιώγας

Motion Team

Ο Γ. Ζιώγας
Σε συσπείρωση για την ενίσχυση του ΚΚΕ κάλεσαν τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος από τη συγκέντρωση στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης οι υποψήφιοι βουλευτές Γ. Ζιώγας και Κ. Μωυσίδης. Τους κάλεσαν να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για να μετατραπεί στην κάλπη η λαϊκή δυσαρέσκεια σε δύναμη του Κόμματος, των εργαζομένων.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Η πραγματική σύγκρουση είναι αυτή που προβάλλει το ΚΚΕ: Αντιπαράθεση πάνω στους δύο δρόμους ανάπτυξης. Από τη μία ο δικός τους δρόμος, ο δρόμος της βαρβαρότητας, από την άλλη ο δικός μας δρόμος της κοινωνικής απελευθέρωσης, της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, της λαϊκής εξουσίας, του σοσιαλισμού. Αυτές οι εκλογές αποτελούν ευκαιρία. Είναι στο χέρι του λαού να αποτελέσουν εφαλτήριο ανασύνταξης και αντεπίθεσης, να βγει ασθενέστερος ο αντίπαλος, δυνατότερο το Κόμμα και επομένως το κίνημα, ούτως ώστε να επιταχυνθούν σε θετική κατεύθυνση οι εξελίξεις».

Και ο Κώστας Μωυσίδης, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, είπε: «Δύο δρόμος ανάπτυξης λοιπόν: 'Η με το κεφάλαιο ή με το λαό. Τους κανόνες και τους νόμους της ανάπτυξης που ζούμε κι ασπάζονται ευλαβικά τα υπόλοιπα κόμματα, τους βάζουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους. Οταν λοιπόν βάζουν αυτοί τους κανόνες, δε θα σκεφτούν εσένα μικροεπαγγελματία, δε θα υπολογίσουν εσένα άνεργε νέε, δε θα λυπηθούν εσένα συνταξιούχε, δε θα διστάσουν να στα πάρουν όλα εργαζόμενε. Πού να το βρούνε το φιλότιμο και την τιμιότητα; Αν είχαν τέτοια χαρακτηριστικά, δε θα είχαν και τεράστιες περιουσίες. Την πάρτη τους θα κοιτάξουν. Την τάξη τους. Γι' αυτό κι εμείς λέμε ότι μέσα σ' αυτή την ταξική κοινωνία μας, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βλέπουν τα ταξικά τους συμφέροντα. Να ψηφίσουν ταξικά. Να ενισχύσουν το κόμμα τους, το ΚΚΕ».


Ο Κ. Μωυσίδης

Motion Team

Ο Κ. Μωυσίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ