Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σανίδα σωτηρίας

Σανίδα σωτηρίας στους κεφαλαιοκράτες ρίχνει η κυβέρνηση στην προσπάθειά απορρόφησης των κλυδωνισμών που αφήνουν πίσω τους καπιταλιστική κρίση και ανταγωνιστικότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Οι επιπτώσεις με ολοένα και αυξανόμενη ένταση φορτώνονται στα λαϊκά στρώματα, με το κράτος να δηλώνει και πάλι το «παρών», όχι για τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους αλλά για τις ανάγκες στήριξης του κεφαλαίου. Το «κανόνι» που έσκασε στις ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου «Ασπίς» ενεργοποιεί και πάλι το μηχανισμό παροχής κρατικών εγγυήσεων σε όφελος των εταιρειών στις οποίες θα περάσουν τα υπάρχοντα ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής. Είναι φανερό δηλαδή ότι χρήμα υπάρχει και μάλιστα μπόλικο, αλλά για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Μόνιμα θύματα είναι εργαζόμενοι που με τον καθημερινό μόχθο τους παράγουν ολόκληρο τον πλούτο. Και βέβαια η εφαρμοζόμενη πολιτική - είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ - αποδείχνεται το καλύτερο λίπασμα και κράχτης της πραμάτειας των μονοπωλίων του ασφαλιστικού κλάδου. Οι δημοσιονομικές προσαρμογές, οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, στην Υγεία - Πρόνοια στέλνουν τους εργαζόμενους στα νύχια της ιδιωτικής «ασφάλισης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ