Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάνουν αφαίμαξη στο λαό

Ομιλία του Αντ. Σκυλλάκου, υποψήφιου βουλευτή του Κόμματος, στη Γιάννουλη Λάρισας

Μήνυμα αισιοδοξίας για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη, στάλθηκε από την προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Γιάννουλη Λάρισας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντ. Σκυλλάκος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι Π. Λιόλιος και Ευτυχία Λουτριώτη, επίσης υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος.

Στην ομιλία του ο Αντ. Σκυλλάκος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και, ιδιαίτερα, τους νέους ανθρώπους, επισήμανε ότι τώρα είναι η ώρα να σκεφτούν ότι η πλουτοκρατία θέλει ισχυρό ΠΑΣΟΚ όταν η ΝΔ χάνει ψήφους και ισχυρή ΝΔ όταν το ΠΑΣΟΚ χάνει ψήφους. «Και τα δυο αυτά κόμματα - είπε - προτείνουν τα ίδια και χειρότερα για τους εργαζόμενους. Εχουν για πρόγραμμά τους τις προτάσεις του Αλμούνια και τις κατευθύνσεις της ΕΕ».

Πρόσθεσε ότι και τα δύο κόμματα αρνούνται όχι μόνο να καταργήσουν, αλλά έστω και να μειώσουν τη βαριά και άδικη έμμεση φορολογία (π.χ. ΦΠΑ). Αντί να σταματήσουν τη ληστεία των ταμείων, αναγγέλλουν νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν πρόκειται να καταργήσουν κανέναν από τους αντεργατικούς νόμους που ισχύουν σήμερα, δεν πρόκειται να φορολογήσουν τα κέρδη των μεγάλων ΑΕ, είπε ο Αντ. Σκυλλάκος και ανάμεσα σε άλλα κατέληξε:

«Είναι ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι μαζικά να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί του, να κάνουν σήμερα ένα σημαντικό βήμα αποδυναμώνοντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ενισχύοντας το ΚΚΕ, ενισχύοντας το ίδιο το μέλλον τους, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους. Μόνο έτσι, με δυνατό ΚΚΕ, μπορεί να δυναμώσει ο λαός, να αποκρούσει τη θύελλα που του ετοιμάζουν, να ανοίξει ο δρόμος για να λυθούν, σε μια πορεία, τα λαϊκά προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ