Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Το δυνάμωμα του ΚΚΕ θα κάνει τη διαφορά την επόμενη μέρα

Σε πυροσβέστες του Πειραιά μίλησε χτες η Διαμάντω Μανωλάκου, υποψήφια βουλευτής του Κόμματος

Συζητώντας με τους πυροσβέστες στο 2ο Σταθμό του Πειραιά
Συζητώντας με τους πυροσβέστες στο 2ο Σταθμό του Πειραιά
Σε μια μεστή συζήτηση με τους ανθρώπους που παλεύουν στα χαλάσματα και στις φλόγες, με μοναδικό όπλο το φιλότιμο, τους οποίους οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θυμούνται στα λόγια μόνο όταν προκύψουν μεγάλες καταστροφές, εξελίχθηκε η χτεσινή περιοδεία της Διαμάντως Μανωλάκου, υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ στην Α' Πειραιά, σε πυροσβεστικούς σταθμούς της πόλης.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, που σε περιόδους αιχμής φτάνουν μέχρι και το 50%, η πολυδιάσπαση των εργασιακών σχέσεων, με τους εποχικούς συναδέλφους, οι ελλείψεις σε υποδομές και μέσα, οι αντίξοες συνθήκες δουλειάς, με τα 16ωρα και 24ωρα συνεχούς υπηρεσίας, οι χιλιοειπωμένες υποσχέσεις για ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ, έδωσαν το έναυσμα για μια πλούσια πολιτική κουβέντα, η οποία κατέληξε στο διά ταύτα: Για να αλλάξει η κατάσταση προς όφελος των εργαζομένων, για να προκύψει κάτι διαφορετικό την επομένη της κάλπης, για να πιάσουν τόπο οι εργατικοί αγώνες και να δυναμώσει το κίνημα, για να μπει φρένο στα χειρότερα που έρχονται, πρέπει στις εκλογές να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ. Πρέπει η αγανάκτηση και η οργή των εργαζομένων να ξεσπάσει και με την ψήφο κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στους πυροσβέστες στο κτίριο διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά, του 2ου και 5ου Σταθμού, η Δ. Μανωλάκου τους ζήτησε να φτάσουν στην κάλπη με οδηγό την πείρα τους. Με συγκεκριμένα παραδείγματα από τα προγράμματα και τις εξαγγελίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέδειξε τη στρατηγική τους ταύτιση σε ό,τι αφορά στην οικονομία και τους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό, στην εξωτερική πολιτική. Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ στήνει ήδη τη θεωρία της «καμένης γης» για να δικαιολογήσει τη λαίλαπα που φέρνει μαζί του. Θύμισε ότι τα δύο κόμματα χρησιμοποίησαν τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα για να επιβάλουν πολιτικές λιτότητας και κατά την περίοδο της ΟΝΕ, ή της Ολυμπιάδας.

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους πυροσβέστες να σκεφτούν ότι στις 4 του Οκτώβρη δεν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε πρόσωπα, αλλά σε πολιτικές. Και κατέληξε ανάμεσα σε άλλα: «Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί του. Είμαστε το κόμμα που βρεθήκαμε δίπλα σας σε κάθε αγώνα, που δε σας είπαμε ποτέ ψέματα. Δεν κιοτέψαμε, δε νερώσαμε το κρασί μας. Δε φοβηθήκαμε να συγκρουστούμε και δε σκύψαμε το κεφάλι. Το ίδιο θα κάνουμε με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και από την επομένη των εκλογών για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ