Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Μόνο η πλουτοκρατία έχει συμφέρον από ισχυρές κυβερνήσεις

Στη Νέα Ιωνία μίλησε χτες ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ

Αποψη της συγκέντρωσης στη Νέα Ιωνία
Αποψη της συγκέντρωσης στη Νέα Ιωνία
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι το «φυσίγγι» των εργαζομένων στην καρδιά της πλουτοκρατίας. Με λογισμό και όνειρο, οι παραγωγοί του πλούτου να συνυπολογίσουν την ώρα της κάλπης, τα αμύθητα κέρδη που αποκόμισαν τα μονοπώλια τα χρόνια της καπιταλιστικής ανάπτυξης, τη στιγμή που αυτοί στενάζουν και αγκομαχούν καθημερινά.

Τα παραπάνω τόνισε ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, υποψήφιος του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας, μιλώντας χτες βράδυ σε προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, στη Νέα Ιωνία. Υπογράμμισε ακόμη την αγωνία του μεγάλου κεφαλαίου να αναδειχθεί ισχυρή κυβέρνηση και μάλιστα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Εγκατέλειψαν, είπε, τη ΝΔ, τώρα διαλέγουν ΠΑΣΟΚ, ποντάροντας στις υψηλές του επιδόσεις στην καταστολή του λαϊκού κινήματος, στην καλλιέργεια αυταπατών στα λαϊκά στρώματα, στον περιορισμό της δυναμικής που αναπτύσσει το ΚΚΕ. Τα σημερινά προβλήματα της εργατικής τάξης, οι μικρές της κατακτήσεις, πρέπει να την προετοιμάζουν για το μέλλον της. Τότε που θα είναι κυρίαρχη του πλούτου που παράγει, πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Π. Τσουκαλάς, υποψήφιος του Κόμματος στη Β' Αθήνας, επίσης ομιλητής στη χτεσινή συγκέντρωση, κάλεσε τους εργαζόμενους, όλους εκείνους που πλήττονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική, να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, ακόμη κι αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του. Πρόσθεσε ότι τα κόμματα της ολιγαρχίας προσπαθούν να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο για να την παρουσιάσουν ως συναίνεση των λαϊκών στρωμάτων στη θύελλα των αντεργατικών μέτρων που επέρχεται την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ