Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ταξική απάντηση στον εμπαιγμό

Διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ο Β. Μεϊμαράκης ότι η απειλή της γερμανικής πολυεθνικής για κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν έχει καμία σχέση με την παραγγελία για τα τέσσερα υποβρύχια που έγινε επί ΠΑΣΟΚ. Επέμεινε, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο του «Σίτι», να «μην το μπερδεύουμε με το θέμα του υποβρυχίου που γέρνει», υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση, κατά τη γνώμη μου, το θέμα αυτό με το κλείσιμο του ναυπηγείου. Τα ναυπηγεία κάνουν και τρένα αυτή τη στιγμή, κάνουν τα βαγόνια».

Στον αντίποδα κινήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Π. Καμμένος που στον ίδιο ραδιοσταθμό δήλωσε: «Ε, τι να κάνουμε; Θέλετε να πληρώσουμε δισεκατομμύρια ευρώ για υποβρύχια τα οποία δε θα δουλέψουν και θα πνιγούν μέσα τα πληρώματα;», αναρωτήθηκε με οργή, αναπαράγοντας ουσιαστικά το σενάριο που συνδέει την απειλή των Γερμανών με την παραγγελία για τα υποβρύχια.

Σε ρόλο τιμητή προσπαθεί να εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ, «ξεχνώντας» ότι επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ιδιωτικοποιήθηκαν το ναυπηγεία και υπογράφτηκαν οι παραγγελίες για τα υποβρύχια. «Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι θα έπρεπε να το έχει αντιμετωπίσει η ΝΔ, να έχει διαπραγματευτεί σκληρά. Εάν γέρνουν τα υποβρύχια, να υποχρεώσει τους Γερμανούς να τα διορθώσουν και αν τα έχουν φτιάξει να τα πάρουμε», αποφάνθηκε (στον «Αθήνα 9,84») η Β. Παπανδρέου. Ο εμπαιγμός των εργαζομένων από τους δύο μονομάχους είναι εξοργιστικός. Δεν φτάνει όμως ο θυμός. Μπροστά στις κάλπες ας βγάλουν οι εργαζόμενοι τα αναγκαία συμπεράσματά τους και ας τους τιμωρήσουν όπως τους αξίζει: Ψήφος στο κόμμα της εργατικής τάξης - Αποφασιστικά ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ