Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Είναι δεσμευμένοι στην ΕΕ

-- Κύριε Τσίπρα, παραμένετε ένα κόμμα με ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς ή ο ΣΥΡΙΖΑ σάς έχει αλλάξει την πολιτική ταυτότητα;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Είμαστε ένας Συνασπισμός δυνάμεων και έχουμε ένα κοινό πλαίσιο θέσεων και στο κοινό πλαίσιο θέσεων συμφωνούμε όλοι στο ότι πρέπει να αγωνιστούμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσα στο διεθνές πλαίσιο για να αλλάξουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές. Ομως επιτρέψτε μου να σας πω, τα μεγάλα προβλήματα έχουν να κάνουν με την πολιτική που ασκείται εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την κυρίαρχη πολιτική (...) Και μέσα και έξω δεν πάμε καλά, και είχαμε μια κυβέρνηση η οποία ακολούθησε πιστά μια πολιτική η οποία ήταν βασιλικότερη του βασιλέως όσον αφορά την προσήλωση σε επιταγές των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ (...) Μείναμε εγκλωβισμένοι μέσα στα πλαίσια που ορίζει η Ατλαντική Συμμαχία, που ορίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. (...) Αυτή ήταν η συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική. Και βεβαίως δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι αν υπάρξει μια κυβερνητική εναλλαγή θα αλλάξει η στάση μας στην εξωτερική πολιτική».

Τι καταλάβαμε από την απάντηση του Αλ. Τσίπρα στο πλαίσιο της ερώτησης που δέχτηκε στο προχτεσινό ντιμπέιτ; Οτι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεδομένο. Οτι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να ασκήσει την παραμικρή κριτική στην ΕΕ. Κι αυτό δεδομένο. Οτι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν μπορεί να την υπερασπιστεί χωρίς να πάει κόντρα στο λαϊκό αίσθημα - και δεν είναι ώρα για τέτοια - πετάει την μπάλα στην εξέδρα... Στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ, στον «κακό καπιταλισμό». Ελπίζοντας διά της πλαγίας να πείσει ότι ο ευρωενωσιακός είναι «καλός» και «άγιος». Για να ευνουχίσει μάλιστα το κίνημα, καλλιεργεί την αυταπάτη ότι η ΕΕ του κεφαλαίου μπορεί να αλλάξει φύση και ρόλο προς το φιλολαϊκότερο. Σε κάθε τους φράση, σε κάθε τους πρόταση κρύβεται η προσήλωση, ο συμβιβασμός με τις ευρωενωσιακές επιταγές και συναποφάσεις, όσο και αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη αφερέγγυα, με δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ η οποία αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα. Και σαν τέτοια πρέπει να κριθεί στην κάλπη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι...(2016-03-20 00:00:00.0)
«Βροχή» τα διαπιστευτήρια στους καπιταλιστές και την ΕΕ(2014-09-09 00:00:00.0)
Δεν έχει πάτο η κοροϊδία και η αναξιοπιστία(2012-05-13 00:00:00.0)
Νουθεσίες στην κυβέρνηση για το «μεσοπρόθεσμο»(2011-07-15 00:00:00.0)
Ενσωμάτωση του λαού για «να αποφευχθούν τα χειρότερα»(2011-07-14 00:00:00.0)
Η... στρατηγική επιλογή(2004-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ