Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Να πιάσει τόπο η λαϊκή ψήφος

Περιοδεία στο νοσοκομείο της Πρέβεζας πραγματοποίησαν υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Κώστα Λάμπρου, Γιάννη Νόβα και Κατερίνα Παπαγιάννη, υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος στην Πρέβεζα, επισκέφθηκαν χτες το πρωί το νοσοκομείο της πόλης, όπου και συναντήθηκαν με εργαζόμενους και τη διοίκηση του ιδρύματος.

Στις συζητήσεις, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ επισήμαναν την κοινή στρατηγική που συνδιαμορφώνουν και υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στο χώρο της υγείας. Στρατηγική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης, που πατά στο έδαφος της εντεινόμενης συνειδητής υποβάθμισης και απαξίωσης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας (ελλείψεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, σε υποδομές, υποχρηματοδότηση κ.ά.). Αποτέλεσμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής είναι και το χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα, στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στη γενίκευση των stage και των συμβασιούχων, που κάνουν θραύση και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να σκεφτούν την επόμενη μέρα των εκλογών τη νέα επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα που μεθοδεύεται, ανεξάρτητα από το ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση. Να ενισχύσουν μαζικά το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν οι αγώνες. Για ισχυρό λαϊκό κίνημα, που θα αντιπαλεύει από καλύτερη θέση τη θύελλα των νέων αντεργατικών μέτρων. Που θα αντιστέκεται, θα διεκδικεί άλλο δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Είναι ευκαιρία - σημείωσαν - να πιάσει τόπο η συσσωρευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για την αντεργατική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που βιώνουν χρόνια τώρα στο πετσί τους οι εργαζόμενοι και ο λαός. Να εκφραστεί στην κάλπη η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και η ταυτόχρονη αποδυνάμωση των κομμάτων και των συμπληρωματικών εκείνων δυνάμεων που στηρίζουν την πολιτική ανάπτυξης για την κερδοφορία των μονοπωλίων, των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κριτήριο ψήφου η τραγική κατάσταση στην Υγεία - Πρόνοια (2019-06-26 00:00:00.0)
Τα ζητήματα της Υγείας στο επίκεντρο περιοδειών και συσκέψεων του ΚΚΕ (2019-06-13 00:00:00.0)
Προτεραιότητα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν Υγείας (2019-02-05 00:00:00.0)
Τραγικές οι συνέπειες της πολιτικής που θέλει νοσοκομεία - επιχειρήσεις (2014-03-07 00:00:00.0)
Ράπισμα στην πολιτική του δικομματισμού (2007-09-05 00:00:00.0)
Λαϊκή κινητοποίηση - ψήφο στο ΚΚΕ (2007-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ