Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Χωρίς ανάπαυλα οι προετοιμασίες
  • Τα πανό και τις σημαίες τους ετοιμάζουν για το αυριανό αγωνιστικό ραντεβού χιλιάδες εργαζόμενοι
  • Σήμερα στις 12 μ., στην αίθουσα του ΕΚΘ, η συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, όπου θα παρουσιαστεί το διεκδικητικό πλαίσιο για το επόμενο χρονικό διάστημα

Ταξικά θα διαδηλώσουν οι εργάτες
Ταξικά θα διαδηλώσουν οι εργάτες
Στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, αύριο Σάββατο, 5 του Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντριβανίου, έχει οριστεί το αγωνιστικό ραντεβού του εργαζόμενου λαού που επιλέγει το δρόμο της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, κόντρα στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, γυρίζει την πλάτη στους «πράσινους» και «γαλάζιους» εκπροσώπους της πλουτοκρατίας και σε όσους άλλους μοχθούν για να διατηρηθεί η κυριαρχία του κεφαλαίου.

Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, φτωχοί αγρότες, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, μαζί με τη νεολαία, ετοιμάζονται να ανταμώσουν στο συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων και προετοιμάζουν την παρουσία τους συγκροτημένα με τα πανό και τις σημαίες τους. Ετοιμάζονται να προβάλουν το δικό τους πλαίσιο διεκδικήσεων, που υπερασπίζεται και διευρύνει τα δικαιώματά τους, θέτοντας σε αμφισβήτηση την πολιτική που υπηρετούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θα υπερασπιστούν από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης οι αρχηγοί των κομμάτων τους.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και σε ενίσχυση του κοινού αγώνα καλούν η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ.

Σήμερα, Παρασκευή, στις 12 μ., η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του ΕΚΘ, όπου θα παρουσιάσει το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δυναμική κινητοποίηση στη Νομαρχία

Οπως πέρυσι έτσι και φέτος χιλιάδες θα πορευτούν με τις σημαίες του ΠΑΜΕ
Οπως πέρυσι έτσι και φέτος χιλιάδες θα πορευτούν με τις σημαίες του ΠΑΜΕ
Συνεχίζοντας αμείωτα τις παρεμβάσεις τους ενάντια στην επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων, χτες, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από ταξικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της Νομαρχίας, απαιτώντας να πάρει τώρα πίσω την απόφαση για χαρακτηρισμό περιοχών του κέντρου της πόλης και της περιφέρειας ως τουριστικών, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Απλωσαν πανό μπροστά στις δύο εισόδους της Νομαρχίας και τις απέκλεισαν συμβολικά για περίπου μία ώρα. Είπαν «όχι στη διεύρυνση του ωραρίου» και απαίτησαν «κάτω τα χέρια από την Κυριακή αργία, όχι άλλα κέρδη για την πλουτοκρατία». Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους συναντήθηκαν με τον αντινομάρχη Θεσσαλονίκης Δ. Ψωμιάδη και απαίτησαν να συνεδριάσει άμεσα το Νομαρχιακό Συμβούλιο και να πάρει πίσω την απόφαση που έλαβε σε προηγούμενη συνεδρίασή του. Υπενθυμίζουμε ότι την απόφαση υπερψήφισε μαζί με τη ΝΔ και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Ν. Γιαννόπουλος, φανερώνοντας για μια ακόμα φορά την απροκάλυπτη σύμπραξη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στις επιλογές κεφαλαίου και κυβέρνησης.

Οπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας δε θα σημάνει μόνο την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εμποροϋπαλλήλων. Θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, όπως μεταφορείς, διανομείς, προμηθευτές, παραλήπτες, κούριερ, φύλακες, κ.ά.

Η αφίσα για το αυριανό συλλαλητήριο
Η αφίσα για το αυριανό συλλαλητήριο
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, Σοφία Καλαντίδου, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ελλάδας και επικεφαλής της ΔΑΣ, Γιάννης Κομνηνός, ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ, Β. Αρτεμίου, και ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Επαγγελματιών Οδηγών Μεταφοράς, Μ. Παπαδόπουλος.

Ούτε λεπτό χαμένο

Στο μεταξύ, συνεχίζονται μέχρι την τελευταία ώρα οι περιοδείες και οι μαζικές εξορμήσεις στελεχών του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, με επίκεντρο τους χώρους εργασίας που το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν ή εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοτικής επίθεσης. Χτες στελέχη του ΠΑΜΕ περιόδευσαν στις αποθήκες του «Καρφούρ», στα εργοστάσια ΠΙΛΟΥΞ και ΠΛΑΙΣΙΟ, «Παπαδοπούλου», στα βαφεία «Περτσινίδη» όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες, στα «Πλεκτήρια Κιλκίς» και στη ΦΙΕΡΑΤΕΞ, σε εταιρείες πληροφορικής και γραφεία υπηρεσιών και τουρισμού, σε εμπορικά καταστήματα, τράπεζες αλλά και σε εργοτάξια και υπηρεσίες Δήμων, σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, κλπ.

Σήμερα, Παρασκευή, συνεχίζονται οι περιοδείες σε μια σειρά από χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στελέχη του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν:

  • Ο Γ. Πέρρος στις 10 π.μ., στις καθαρίστριες του Ιπποκράτειου.
  • Ο Θ. Κούτρας στις 11 π.μ, στην ΑΛΥΟΜΙΛ, στη 1 μ.μ. στη ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ και στις 2 μ.μ. σε εργοστάσιο στον Πεντάλοφο.
  • Ο Κ. Λιαπάτης στα εργοστάσια «Μπαρμπα Στάθης», ΖΑΝΑΕ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ.
  • Ο Δ. Θεοδώρου στα εργοστάσια «Βαρβαρέσος» και «Κλωστήρια Γ'» στη Νάουσα.
  • Ο Γ. Κομνηνός στις 11 π.μ. στα καταστήματα «Φωκάς» και στις 2 μ.μ. στο «Λαμπρόπουλο».

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί το Σωματείο Εργαζομένων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με το ταξικό εργατικό κίνημα ενώνει τις δυνάμεις του και το γυναικείο κίνημα. Οι Γυναικείοι Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, καλούν τα μέλη τους, τις γυναίκες και όλο το λαό να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και να το μετατρέψουν σε σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της ελληνικής οικογένειας, ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στη μάχη για τα συλλαλητήρια του Σαββάτου για την Κοινωνική Ασφάλιση(2019-11-26 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι συμμετοχές και οι παρεμβάσεις(2019-08-30 00:00:00.0)
Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στην προετοιμασία του συλλαλητηρίου(2019-08-24 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για το συλλαλητήριο το Σάββατο στη ΔΕΘ(2018-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ