Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
Τώρα άρχισαν να «μετανοούν»

Δεν αρκεί να αλλάξει το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση, αφού «χρειάζεται αλλαγή πολιτικής». Αυτή την επισήμανση έκανε χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος. Αυτός, που, βγαίνοντας την προηγούμενη Πέμπτη από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το μόνο που δεν είπε στους εργαζόμενους είναι «τρέξτε να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ για να σωθείτε». Και απλά επισήμανε τις σοβαρές δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου, χωρίς βέβαια να αναφέρει ότι είναι δεσμεύσεις για την εφαρμογή της ίδιας ταξικής πολιτικής που και οι δυο τους (ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ) υπηρετούν αταλάντευτα.

Χτες επίσης, η «ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα» σημείωσε σε μια τετρασέλιδη ανακοίνωσή της ότι χρειάζεται «μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία» στη διαμόρφωση της πολιτικής, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει μεταξύ άλλων «να καταργηθεί η ρύθμιση για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, η οποία δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε Υπουργό να βάζει και να βγάζει ειδικότητες». Δηλαδή να καταργηθεί η αντεργατική απόφαση που πήρε ως κυβέρνηση το κόμμα που στηρίζει, δρομολογώντας την οριστική ταφόπλακα για τα ΒΑΕ.

Ολα αυτά, χτες. Μια μέρα μετά την προκήρυξη εκλογών. Ενα μικρό δείγμα από όσα θα ακούσει η εργατική τάξη μέχρι τις 4 Οκτώβρη, παρακολουθώντας το ρεσιτάλ εμπαιγμού, στο οποίο ήδη διαγκωνίζονται όλες ανεξαιρέτως οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το κεφάλαιο. Πώς πρέπει να απαντήσει; Οχι απλά σιχτιρίζοντας τους υποκριτές. Αλλά να στηρίξει με κάθε τρόπο εκείνον που η ίδια η πείρα της καταγράφει ως υπερασπιστή της: το ΚΚΕ.


Α. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ