Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Προσπάθησε να «κόψει» μεταναστόπουλα από τους παιδικούς σταθμούς

Η δημοτική αρχή του Δήμου Καλαμάτας (ΝΔ) προσπάθησε ανεπιτυχώς να εξαιρέσει όλους τους μετανάστες που πληρούν τις προϋποθέσεις να εγγράψουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με τον κανονισμό, με το τυπικό πρόσχημα ότι από τους παιδικούς σταθμούς εξαιρούνται οι «μη δημότες Καλαμάτας»!

Συγκεκριμένα, μετά την τελευταία συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Δήμο Καλαμάτας, την περασμένη Δευτέρα, αποφασίστηκε η εγγραφή και επανεγγραφή των 294 παιδιών με βάση τον κανονισμό. Την επόμενη μέρα, ο μηχανισμός της δημοτικής αρχής λειτούργησε ...υπόγεια και ειδοποιήθηκαν τα μέλη του ότι τα νούμερα εγγραφής και επανεγγραφής, δηλαδή ο κατάλογος των ονομάτων των παιδιών, από το πρακτικό της απόφασης της Δευτέρας έχουν αλλάξει και τους κάλεσε να υπογράψουν τα «νέα». Εκεί, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας και τακτικό μέλος του ΝΠΔΔ, Τάκης Σταθέας, διαπίστωσε πως είχαν εξαιρεθεί τα παιδιά των μεταναστών, αρνήθηκε να υπογράψει και κατήγγειλε το γεγονός.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας καταγγέλλει τις απαράδεκτες ενέργειες της δημοτικής αρχής και επισημαίνει: «Ενώ γίνονται δηλώσεις για αντικειμενικότητα κριτηρίων και δικαιοσύνη γίνεται προσπάθεια να εξαιρεθούν οι "μη δημότες Καλαμάτας", πράγμα που αποτελεί κατάφωρη αυθαιρεσία στην ερμηνεία του κανονισμού. Στόχος είναι η μη εγγραφή των αλλοδαπών παιδιών παρόλο που έχουν κατατεθεί τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Οπως είναι φυσικό εμείς καταψηφίσαμε τα παραπάνω και τα ξεκάθαρα αιτήματά μας είναι:

-- Επαρκής χρηματοδότηση.

-- Κάλυψη όλων των κενών θέσεων προσωπικού.

-- Ιδρυση νέων σταθμών και τμημάτων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των παιδιών της πόλης».

Καταλήγοντας τονίζει: «Θεωρούμε αδιανόητο στην πόλη με τα πανάκριβα Μέγαρα Χορού, τα πολυποίκιλα Φεστιβάλ και τα μεγάλα έργα να μη φτάνουν τα χρήματα για την κάλυψη ενός τόσο σοβαρού θεσμού. Καλούμε τους γονείς να σταθούν στο πλευρό του Συλλόγου και να μην επιτρέψουν να περάσουν αποφάσεις και πρακτικές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτός και φέτος χιλιάδες παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών(2018-07-31 00:00:00.0)
Ενέκρινε τον νέο κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών(2018-04-04 00:00:00.0)
Ζητείται από τους γονείς έγγραφη αποδοχή του σχολικού κανονισμού(2014-10-17 00:00:00.0)
Ουρές έξω από το Δημοτικό Βρεφοκομείο για μια αίτηση(2013-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ