Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
«Πρόβες» προεκλογικών κοκορομαχιών

Ατμόσφαιρα προεκλογικής κοκορομαχίας διαμορφώνουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια στιγμή με αμείωτη ένταση υλοποιούν από κοινού την αντιδραστική πολιτική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που διαλύει εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Οι ρουσφετολογικοί διορισμοί στο Δημόσιο, ο εκτροχιασμός του ταμειακού ελλείμματος, αποτέλεσαν τα νέα πεδία φραστικής αντιπαράθεσης που ευνοούν τα ψευτοδιλήμματα που θέτουν, αποκρύπτοντας τη σύμπλευσή τους στις νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις, όπως η κατάθεση του νομοσχεδίου για την Οδηγία Μπολκεστάιν, η «σφαγή» των Βαρέων και Ανθυγιεινών, κ.ά.

Η κυβέρνηση, όπως είναι αναμενόμενο, επιμένει ότι δεν είναι στις προθέσεις της οι πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι οι ψηφοθηρικού χαρακτήρα εξαγγελίες που ανακοινώνει τις τελευταίες μέρες εντάσσονται στο κυβερνητικό έργο. Προωθεί, ταυτόχρονα, την πολιτική των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τις συνέπειες της κρίσης που η κυρίαρχη πολιτική προκάλεσε για να δικαιολογήσει την «ανάγκη» λήψης νέων «έκτακτων» αντιλαϊκών μέτρων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε στην οικονομική κρίση την εκτόξευση του ελλείμματος του προϋπολογισμού στα 17,2 δισ. ευρώ (δηλαδή στο 7,2% του ΑΕΠ) στο πρώτο εξάμηνο, λέγοντας ότι «η μειωμένη οικονομική δραστηριότητα έχει μείωση εσόδων», αλλά την ίδια στιγμή δεν απέκλεισε τη λήψη νέων «έκτακτων» αντιλαϊκών μέτρων στο όνομα της αντιμετώπισης του ελλείμματος. «Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες που θα είναι δυσάρεστες, ενδεχομένως και οδυνηρές», είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Αντώναρος.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου δημαγώγησε πάνω στα στοιχεία για το έλλειμμα, διαπιστώνοντας ότι «τα δημοσιονομικά είναι απλώς εκτός ελέγχου», επικρίνοντας την κυβέρνηση γιατί «εξακολουθεί να παίρνει μέτρα αδιέξοδα και αναποτελεσματικά».

Επίσημα η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, αλλά την ίδια στιγμή μια σειρά γαλάζιοι βουλευτές δηλώνουν ανοικτά ότι θεωρούν πιθανό να στηθούν κάλπες το Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ