Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10436

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας

Την αναγκαιότητα της λήψης μέτρων υγείας και ασφάλειας στα δημόσια νοσοκομεία, με την πρόσληψη γιατρών Εργασίας, τεχνικών Ασφαλείας και νοσηλευτών, καθώς και τη συγκρότηση Εσωτερικών Υπηρεσιών Πρόληψης και Προστασίας (ΕΣΥΠ) ζητά το ΚΚΕ, με Ερώτηση στη Βουλή και αφορμή τα δραματικά περιστατικά στο μαιευτήριο «Ελενα».


ΣΕΛ.  14
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι αποζημιώσεις των βουλευτών κατατίθενται στο Κόμμα

«Το ποσό των 83.400 ευρώ, που αναγράφεται στη δήλωση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, ως εισόδημά της από τη βουλευτική αποζημίωση, κατατίθεται εξ ολοκλήρου στο Κόμμα. Το ίδιο ισχύει και με τις βουλευτικές αποζημιώσεις όλων των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ».


ΣΕΛ.  6

ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ για τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Αλέκα Παπαρήγα: Το σύνθημα του εξορθολογισμού, που λέει η κυβέρνηση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, είναι η μεγαλύτερη απάτη. Είναι βαρβαρότητα δίχως όρια. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντεπιτεθούν και σε αυτό το ζήτημα

Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι και μετανάστες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας έδωσαν πρώτη απάντηση στις προωθούμενες ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση και βροντοφώναξαν : «Κάτω τα χέρια απ' τα ΒΑΕ», αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και δωρεάν Υγεία για όλους. Τα πυρά των βουλευτών του ΚΚΕ, που την καταψήφισαν, δέχτηκε η επαίσχυντη τροπολογία στη Βουλή που πέρασε με τις κυβερνητικές ψήφους. Τυπική η αντίθεση των υπόλοιπων κομμάτων.


ΣΕΛ.  12  -  13

Eurokinissi

Icon

ΠΟΓΚΡΟΜ ΧΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από μετανάστες και πρόσφυγες

Το νέο πογκρόμ της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας σε βάρος μεταναστών αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της αντεργατικής και ρατσιστικής πολιτικής και δείχνει το εχθρικό πρόσωπο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, που στρέφεται συνολικά κατά των εργατών, Ελλήνων και μεταναστών. Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι, είναι καίριο σύνθημα. Εμπρακτη αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  3,   10

Επικίνδυνος «καυγάς»

Συνεχίζουν τον «καυγά» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την υπόθεση διαχείρισης της «νέας γρίπης». Ενας «καυγάς» - βορά στα αστικά ΜΜΕ, που τον αναπαράγουν, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια σύγχυσης και πανικού στους ανθρώπους του μόχθου. Χτες, συνέχισαν με τα σχολεία. Η προβολή της υπόθεσης εξελίσσεται επικίνδυνα. Αλλωστε, ιδιαίτερα για τις τηλεοράσεις, είναι θέμα που «πουλάει». Μόνο, που η μεγάλη ευθύνη βρίσκεται και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς να απαλλάσσονται και αυτοί που κυνηγάνε την τελεθέαση, πουλώντας την ενημέρωση ως εμπόρευμα. Πολιτικό είναι το θέμα, αλλά πρωταρχικά επιστημονικό. Και τέτοια υπεύθυνη οργανωμένη ενημέρωση από εντεταλμένους επιστήμονες και φορείς, για ένα φαινόμενο που φοβούνται ότι θα γίνει μαζικό, γι' αυτό και μιλούν για μέτρα «καταστολής» του, δεν υπάρχει. Το κυριότερο, δε, είναι ότι για την παντελή έλλειψη πρόληψης και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας γενικά, αλλά και σε χώρους δουλειάς, σπουδών κλπ., δε λένε κουβέντα. Εδώ, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους», αφού μετέτρεψαν την Υγεία σε ακριβό εμπόρευμα. Τώρα ο λαός έχει το λόγο με τη διεκδικητική του πάλη.



NEA ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Δύο εργάτες είδαν το χάρο με τα μάτια τους

ΣΕΛ.  14
ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΟΛΕΓΙΩΝ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Ενσωματώνεται η Οδηγία ίδρυσης και λειτουργίας τους

ΣΕΛ.  11
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εφαρμογή ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας της

ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ