Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στην υπηρεσία του κεφαλαίου

Γρηγοριάδης Κώστας

Νέο ξεκάθαρο δείγμα για το ποιον υπηρετεί έδωσε η κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να παράσχει στους βιομήχανους της Βόρειας Ελλάδας διετή παράταση στην καταβολή των δόσεων για τα δάνεια που έχουν πάρει με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Οι πολλαπλά ωφελημένοι βιομήχανοι, διά του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, ευχαριστούν το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης, που αφορά σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν έδρα στους Νομούς Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Καστοριάς και Φλώρινας.

Την ίδια ώρα που απλόχερα παρέχει νέες διευκολύνσεις στους βιομήχανους, η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των χρεών τους προς τις τράπεζες. Περιφρονεί το αίτημα για «πάγωμα» των δανείων για τους εργαζόμενους που είναι άνεργοι, που σπουδάζουν παιδιά και αντιμετωπίζουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει να είσαι κόμμα της πλουτοκρατίας. Και γίνεται για ακόμη μια φορά ξεκάθαρο ότι ο εργαζόμενος λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να στηρίζει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που με την πολιτική τους και με νόμους, όπως, για την εκ περιτροπής εργασία, τη μερική απασχόληση, κλπ., σαν οδοστρωτήρας, άνοιξαν το δρόμο για την ανελέητη επίθεση που εξελίσσεται σήμερα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ