Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Πλησιάζει η έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου;

Κοντά στην έκδοσή του στη χώρα μας φέρεται να βρίσκεται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Τόσο τα συμπληρωματικά στοιχεία που έδωσαν ο 4ος ειδικός ανακριτής και ο προϊστάμενος του Τμήματος Εκδοσης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στους Γερμανούς συναδέλφους τους, όσο και τα νομικά «παράθυρα» στη γερμανική νομοθεσία είναι αρκετά για να στείλουν τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της «ΖΗΜΕΝΣ» Ελλάς στη χώρα μας προκειμένου να δικαστεί σχετικά με τις πληρωμές που έκανε.

Σε αυτές, σύμφωνα με συνηγόρους υπεράσπισης άλλων κατηγορουμένων για την υπόθεση, αναφέρθηκε ο Μ. Χριστοφοράκος κατά τις πολύωρες καταθέσεις του στην Εισαγγελία του Μονάχου. Μίλησε για πληρωμές ελληνικών πολιτικών κομμάτων τουλάχιστον για τέσσερα χρόνια (2001-2005), ενώ φέρεται να έχει ήδη μιλήσει για ένα ανώτερο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, οι δικηγόροι του Μ. Χριστοφοράκου προσπαθούν να ασκηθούν διώξεις εναντίον του πελάτη τους από τη γερμανική εισαγγελία προκειμένου να μη δικαστεί για τα ίδια αδικήματα στη χώρα μας. Ομως, όπως τόνιζε ένας εκ των στελεχών της Γενικής Εισαγγελίας του Μονάχου, είναι δυνατό να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του πρώην στελέχους και να δικαστεί στη Γερμανία και παράλληλα να εκδοθεί για τους ίδιους λόγους στη χώρα μας.

Πάντως, το Εφετείο εξακολουθεί να θέτει ερωτήματα για τα οποία δεν έχει πειστεί και δεν μπορεί να αποφασίσει θετικά στο θέμα της έκδοσής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένονταν να επιστρέψουν οι Ελληνες δικαστικοί αργά χτες το βράδυ στη χώρα μας αφού οι απαραίτητες διαδικασίες ολοκληρώθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ